Translate

dilluns, 27 de setembre del 2010

Què podem fer si tenim una mala relació amb els nostres veïns de replà?

Hem de posar una catifa semicircular al defora de la nostra porta d’entrada.

Sempre que, a més:

    - Tingui un aspecte sòlid -podria tenir un marc dibuixat per remarcar aquesta solidesa-.

    - Sigui del tipus "raspall".

    - Per descomptat, no molesti ningú (si és massa grossa i provoca entrebancs; si rellisca i pot fer caure algú, etc.)

    - No presenti cap simbologia particular ja que cada vegada que algú s'hi neteja les sabates l'està trepitjant (penseu que pot representar si hi ha el dibuix d'un cor o un bitllet...)

Per a més consell sobre la porta d'entrada i el rebedor de la vostra vivenda o empresa, visiteu http://www.montsemilian.com/de-que-parlem-quan/dels-rebedors

diumenge, 26 de setembre del 2010

Feng Shui: Sobre les fotografies familiars

Dues recomanacions:

1. No les poseu mai a l’entrada/el rebedor de casa vostra. Deixeu-les per a espais més íntims, com la sala d’estar o el dormitori.

2. I, sobretot, que no recordin males èpoques, moments difícils.

Si n’hi ha a la vostra decoració, reviseu on són i què representen –el retratat se sentia bé en aquell moment?, què tal li anaven les coses?, acabava de discutir?, patia un problema de salut?-.

Penseu que amb les fotografies passa com amb les obres d’art. Actuen de finestres virtuals i, alhora, són símbols poderosos.


Altres articles sobre simbologia: Feng Shui. Albada o posta de sol

Contacte: fengshui@montsemilian.com

dijous, 23 de setembre del 2010

Feng Shui personal: Missatges estimulants

En algun lloc del rebedor -com ara, darrera un quadre o en un paper dins d'una capseta, per exemple- anouteu-hi les vostre aspiracions del moment, com "aquesta casa m'ajudarà a ser millor en la feina que faig", "a canviar de professió amb èxit", "ser millor persona", "elacionar-me millor amb la meva família", "superar un determinat repte", etc.

Cada vegada que entreu en aquest espai, veure l'objecte que conté el vostre missatge sintonitzarà la vostra energia amb aquest desig i us serà més fàcil d'assolir.

Si creus, crees.



Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dimecres, 22 de setembre del 2010

Alguns falsos mites sobre el feng shui

1. El feng shui és decoració.

Si bé és cert que l’aplicació dels principis del feng shui repercuteixen sobre la decoració i cerquen la bellesa i l’harmonia, aquesta disciplina és quelcom més profund.

2. Després d’aplicar els principis del feng shui, casa nostra semblarà una pagoda o la residència de l’emperador de la Xina.

El feng shui ben fet fuig de supersticions. Un espai ha de reflectir la personalitat de les persones que l’ocupen i, per tant, ha d’adequar-se als seus gustos i preferències.

3. El feng shui ens solucionarà tot allò que no va bé.

Un estudi ens pot donar pautes per mirar de resoldre determinades situacions i preveure’n d’altres i en molts casos ens ajudarà a gaudir de més prosperitat, bona salut i millors relacions.

Ara bé, no hem d’oblidar que, d’una part, “la sort de l’home” ens la treballem nosaltres –amb la nostra actitud i les postres decisions- i “la sort del cel” ens ve de sèrie. Diuen els xinesos: “La terra no et donarà allò que pel cel no et correspongui”. Per a més informació sobre aquest punt vegeu l’apartat La sort de la Terra al meu web: www.montsemilian.com

dimarts, 21 de setembre del 2010

Revisem la simbologia de quadres i escultures

Resulta molt interessant observar què diuen els quadres i les escultures -en definitiva, qualsevol obra d'art o similar- que hi ha en una vivenda.

I és que actuen de finestres virtuals que ens transporten tant a l'energia de la persona que els va crear com a l'energia que ens dominava quan les vam adquirir i, alhora, són símbols poderosos.

Així, per exemple, no convé penjar a casa nostra quadres que expressin tristesa i melangia, malestar o violència, que siguin agressius... Tampoc quadres que reflecteixin eufòria excessiva ni escultures de figures humanes amb mutilacions, a la manera de la Venus de Milo...

Ben al contrari, penseu a triar obres que emanin pau i equilibri i que us mostrin en  plenitud. Us recomano que les aneu a comprar en un moment en què el vostre estat d'ànim es mostri serè.

Un darrer consell al respecte: Si sou una persona que se sent sola i que voldria trobar companyia, no ompliu casa vostra d'imatges de dones o homes sols, de símbols de soledat. Canvieu-la per una simbologia més afí als vostres desitjos.


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com 

dilluns, 20 de setembre del 2010

Feng Shui personal: Neteja emocional

La recomanació anterior feia referència a la supressió de tots aquells lligams innecessaris amb determinats objectes físics (trencats, que només guardem per compromís, que no agraden, que no s'usen...)

Allà on va l'atenció va l'energia i, per tant, qualsevol element que ens la reclami ens la resta. Cal tenir present que com més ens vinculem a un objecte, menys som nosaltres mateixos.

Tanmateix, tan o més important que això és fer el buit pel que fa a les emocions. Cal revisar les promeses no complertes i les baralles i els ressentiments que ens fan de llast. És bo començar pels llaços energètics d'aquesta mena que ens uneixen amb les persones més properes (pares, parella, fills i germans) i seguir amb tota la resta (amics propers, companys de feina, veïns, coneguts...)

Penseu en allò que sol fer una persona que és a punt de morir si en té consciència: acomiadar-se dels seus tot fent balanç, demanant perdó o perdonant segons el cas. No valdria la pena treballar sempre aquests aspectes? Si tots som u, si tots estem relacionats els uns amb els altres, sense cap mena de dubte tots hi sortirem guanyant.

Per fer aquesta mena de neteja es recomana que aboquem tots els nostres sentiments en un paper i que, en acabar, el cremem (evidentment, amb totes les precaucions de seguretat). Pel que fa a un determinat llaç emocional, cal repetir aquesta operació fins que sentim que ja està tallat.

Fer el buit a nivell de relacions és fonamental abans d'aprofundir en els diferents aspectes d'una vida.



Contacte: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dijous, 16 de setembre del 2010

Fer el buit

És bo revisar de tant en tant -i, especialment, quan volem aplicar el feng shui al nostre entorn- revisar els llaços energètics -físics i emocionals- que ens uneixen a determinades coses, persones i situacions.

Parlem dels llaços físics.

Qui no té a casa objectes que li han regalat però que no li agraden gens? Qui no té a l'armari peces de roba que no s'ha posat fa anys? Qui no té abandonada des de fa anys alguna col·lecció sense cap interès ni utilitat?  Qui no té un espai ple d'andròmines que no funcionen per si de cas?

Diuen els xinesos que cap on va l'atenció va l'energia. Per tant, com menys objectes innecessaris tinguem, disposarem de més energia per a nosaltres.

Per això és molt recomanable revisar armaris, calaixos i racons i eliminar tot allò que està trencat, que no ens agrada o que no ens fa servei.

Fem-ho, això sí, de forma sostenible, reciclant o donant tot allò que sigui possible. Allò que ens sobra a nosaltres pot ser bo per a algú altre o, si més no, per al planeta.

dimecres, 15 de setembre del 2010

Ordre i neteja

Sense cap mena de dubte un estudi de feng shui ens ajuda a habitar un espai en les millors condicions possibles.

Condició prèvia, però, és mantenir aquest espai net i endreçat. La brutícia acumulada i l'amuntegament de coses pendents d'arxivar, desar o llençar -en definitiva, el desordre- generen una energia poc favorable.

Una casa polida prepara el terreny per a l'aplicació dels principis del feng shui.

dimarts, 14 de setembre del 2010

Feng Shui personal: Exercici d'acceptació

Tot allò que existeix té una raó de ser. 

Si això és així, no hi ha res ni millor ni pitjor ja que tot i tothom compleix la seva funció.

Si això és així, no hi ha lloc ni per a la prepotència ni per a la baixa autoestima.

Per tant, estem en equilibri quan ens acceptem.



www.montsemilian.com