Translate

dimecres, 21 de desembre del 2011

Feng Shui en deu minuts

En parlo en aquesta entrevista que em van fer al programa "La Fàbrica" d'm1TV, Mataró. Hi surto a partir del minut 33.56.

Si us ve de gust plantejar-me preguntes, no dubteu a escriure'm a fengshui@montsemilian.com

divendres, 2 de desembre del 2011

El centre és important

Els consultors de Feng Shui tradicional partim del centre de gravetat de l’espai –pis, botiga, nau, etc.- a analitzar per dibuixar els vuit sectors corresponents a les vuit direccions geogràfiques així com les energies que hi són presents, per tal d’harmonitzar-les.
Hi ha algunes consideracions interessants a fer sobre el centre de la casa:

- És important que caigui dins del perímetre de la vivenda. Penseu, per un moment, en un pis construït al voltant d’un pati o amb una forma extremadament irregular. El centre en cauria a fora, oi? Un cop més, la simbologia pren rellevància: un espai sense centre s'assimila a una persona “descentrada”.

- Si cau a fora, sempre serà millor que se situï dins un terreny que sigui nostre. Per exemple, un pati o un jardí que ens pertany en exclusiva.

- Cal, a més, que el centre no es trobi bloquejat –per exemple, amb mobles al capdamunt-. El centre de gravetat  representa el cor de la casa. Bloquejar-lo seria oprimir aquest cor. Us imagineu el que seria descansar amb un pes damunt del vostre cor?

Hi ha algunes solucions per mirar de compensar aquestes mancances:

- En cas que el centre caigui fora del nostre espai, podeu intentar reproduir-lo a totes les habitacions en la mesura en què sigui possible. Per exemple, a la sala d’estar, marcant el centre amb una catifa, una tauleta... Es tracta de crear en petit el que no tenim en el global.

- En cas que es trobi bloquejat, cal alliberar-lo.

Trobareu més consideracions sobre el plànol d'un espai, aquí.