Translate

divendres, 23 de març del 2012

L'home i la terra

Parafrasejar el títol d’un mític programa de televisió (aquells de vosaltres que esteu a punt d’arribar als quaranta sabreu de què parlo...), em serveix per parlar d’algunes energies presents a la nostra vida.

La metafísica xinesa afirma que l’existència d'una persona es conforma a partir de la suma de tres menes d'energies.

- La del cel, determinada pel lloc, l'hora, el dia, el mes i l'any del naixement (i aquí podríem parlar d’astrologia, de karma ...)

- La de l'home, que representa la voluntat i l'esforç de cadascú.

- La de la terra, que és la de l'entorn.

El Feng Shui treballa amb aquesta última, l'energia ambiental que sempre hi és i que convé que sigui harmònica. Si no ho és i no es fa res per modificar-la o per fer-la afí a les persones, pot esdevenir una càrrega. Com que representa la tercera part de l'energia en la vida de l'ésser humà, val la pena d'aprofitar els avantatges que aporta la seva aplicació per estar millor en tots els sentits.

Avui deixaré de banda l’energia del cel -miraré d’aprofundir-hi una mica més en un proper post- i la de la terra -tant en aquest bloc com a la meva pàgina web trobareu força articles sobre Feng Shui- per fer una reflexió sobre la sort de l’home, la que podem treballar nosaltres mateixos.

Quan algú m’encarrega un estudi de Feng Shui li explico que aquesta disciplina mil·lenària ofereix  pautes per mirar de resoldre determinades situacions i preveure’n d’altres i en molts casos ajuda a gaudir de més prosperitat, bona salut i millors relacions.

Ara bé, no hem d’obviar que la sort de l’home és una part important de la nostra vida i que ens l’hem de treballar nosaltres amb la nostra actitud, la nostra voluntat, el nostre esforç i les nostres decisions.

Així és que no pensem que per comprar un estudi de Feng Shui i mirar de seguir els seus consells ja no cal que fem cap esforç a nivell personal.

Per exemple, algú demana un estudi de Feng Shui, paga un decorador perquè en segueixi al màxim els consells –si és possible, sense atabalar massa-, fa cas d’algunes recomanacions però no pas d’altres, deixa passar anys sense aplicar indicacions assenyalades com a importants... i no experimenta massa millores.

En aquest cas, es pot dir que la sort de la terra no ha estat ben acompanyada de la sort de l’home. Dit d’una altra manera, està clar que podem delegar algunes tasques però sempre tenint en compte que en Feng Shui, la implicació del client és fonamental per a un bon resultat final. En la mesura que una persona s’involucri en l’aplicació dels seus principis, més potent serà.

dimecres, 21 de març del 2012

Seguint amb els 5 animals: L'ocell vermell

A l'Escola de la Forma es fa referència constant a aquests 5 animals simbòlics que representen unes posicions i unes característiques que es poden aplicar tant a un paisatge, en què l'element de referència és una casa, com a un interior, en què l'element de referència és la persona.

Treballar amb aquests 5 conceptes ajuda a dissenyar ciutats, jardins, vivendes, dormitoris, despatxos, sales de reunions, etc. Una part del que representen surt del sentit comú i una altra, del simbolisme.

Els 5 animals celestials són:

- La TORTUGA NEGRA, de la qual parlava al post anterior.
- L'OCELL VERMELL o au fènix
- El DRAC VERD
- El TIGRE BLANC
- La SERP GROGA

L'ocell vermell o au fènix és el més important juntament amb la tortuga. Representa el davant d'un edifici o d'una persona, les vistes, una àrea oberta -però no excessivament- de la qual rebre energia.

És per això que, per exemple, es recomana evitar posar un arbre just davant de la porta però s'aconsella posar una tauleta baixa davant d'un sofà; és per això que ens agrada seure dominant la porta... no sigui que ens donin un ensurt!

Més informació sobre els 5 animals, aquí.