Translate

dijous, 27 de febrer del 2014

Astrologia Xinesa: Sortirem de la crisi el 2014?

En un post anterior parlava, a grans trets, de l’Any del Cavall de Fusta, que va començar el proppassat 4 de febrer.

Si ens hi acostem en clau econòmica, se’n pot fer una lectura interessant i esperançadora.

La fusta sol portar expansió i el foc, que és l’element principal dins del cavall, optimisme.

Si es té en compte que fa força anys que el foc no ha estat present en el pilar de l’any i, per contra, venim d’una llarga temporada amb molta presència d’aigua, la qual es tradueix en por, podem pensar que iniciem un període en què l’optimisme (foc) substituirà la por (aigua) i conduirà a una expansió (fusta).

Si albirem una mica més enllà, el 2015 portarà a més de més fusta (més expansió) una terra forta i la terra aporta estabilitat.

Resultaria aventurat i imprudent dir que el 2014 sortirem de la crisi. Tanmateix, l’astrologia ens diu que la situació millorarà.

dilluns, 24 de febrer del 2014

Astrologia Xinesa: El Yin i el Yang en una Carta de 4 Pilars

Si en el post anterior parlava del Yin i el Yang en un espai, en aquest trasllado aquests conceptes al significat que prenen en una Carta de 4 Pilars.
 
Les persones Dia Mestre Yang o amb majoria d’elements Yang a la seva Carta, a grans trets, són poderoses, generoses, rígides, sempre es mantenen reservades en algun aspecte i no els agrada que els aconsellin.
 
Les persones amb Dia Mestre Yin o amb predomini d’elements Yin a la seva Carta són més flexibles, tenen molt de tacte, són més pràctiques i reflexives, s’adapten molt bé a tot el que els envolta i no els importa que els diguin el que han de fer.
 
Si féssim un símil amb la natura diríem que les primeres són un arbre i les segones, bambú.
 
Depèn d’en quin lloc de la Carta apareixen els elements Yin i Yang podem saber en quines facetes de la vida o amb quines persones es manifesten aquestes qualitats de més o menys rigidesa.
 
Per exemple, algú amb majoria d’elements Yin a la branca del pilar del dia (això és, l’animal que correspon al pilar del dia) segurament serà més flexible amb i adaptable a la seva parella que algú altre que aquí hi tingui majoria de Yang.
 
O, també, algú que disposa de molts Yang als troncs dels 4 pilars (això és, la part superior dels pilars) però molts Yin a les branques (o part inferior) sense cap mena de dubte serà molt més intransigent en aparença (els troncs representen, entre altres coses, allò que es manifesta) del que és en realitat (les branques identifiquen el que resta amagat, guardat, com les arrels d’una planta).
 
Un cop més, és bo cercar l’equilibri. Ja ho sabeu, un arbre es pot partir sota els efectes d’un vent ferotge. No així el bambú. Tanmateix, aquest potser no disposarà de prou força com per servir de suport a un gronxador...
 
 
 
 

divendres, 21 de febrer del 2014

Feng Shui: El Yin i el Yang en un espai

Els conceptes de Yin i Yang expressen, en la filosofia taoista, dues polaritats de l'energia (o Qi, pronunciat més o menys “Txi”) oposades i complementàries que reflecteixen la dualitat present en tota la realitat física.
 
Es representen mitjançant el símbol del Tai Qi, en què s’observa un cercle dividit en dues parts.
 
L’energia Yang n’és la meitat blanca i l’energia Yin, la meitat negra.
 
Aquests conceptes són relatius en dependre l’un de l’altre. Per això, trobem un punt Yang dintre del Yin i a l’inrevés, i la frontera que els divideix no sempre està tan clara, la qual cosa es reflecteix en la línia ondulant que els separa.
 
Es considera Yang el sol, l’home (o qualitat masculina), l'activitat, el blanc, el vermell, el foc, la calor, el soroll, el dia, la vida en oposició a Yin: la lluna, la dona (o qualitat femenina), la quietud, el negre, el blau, l'aigua, el fred, el silenci, la nit i la mort.
 
En Feng Shui la manifestació del Yang esdevé responsable de la prosperitat i la del Yin, de les relacions i la salut i cal observar l’equilibri entre ambdós.
 
Per exemple, una llar excessivament Yin seria una llar sense vida però a l’hora d’anar a dormir no descansaríem bé en un ambient excessivament Yang.
 
Així doncs, a una vivenda li convé un predomini del Yang (llum, vida, alegria, moviment…) que esdevingui Yin (foscor, tranquil·litat, silenci, repòs) en els moments de descans, que han de resultar reparadors.
 
Al contrari, en un negoci, convé una bona explosió de Yang, de dinamisme, de moviment, de flux de clients. Un negoci excessivament Yin suposaria la inactivitat. I això no interessa...
 
Al proper post parlaré del Yin i el Yang en una Carta de 4 Pilars.
 
 
 
Més informació: fengshui@montsemilian.com
 

dijous, 20 de febrer del 2014

Feng Shui i Astrologia Xinesa: Elecció de dates favorables

Des de fa milers d’anys es fa servir l’Astrologia per triar els moments més convenients per emprendre projectes importants.

En el marc del Fengshui i de l’Astrologia Xinesa i atenent tant a dades personals com a dades pel que fa als espais (habitatge, botiga, empresa...) se segueix ajudant a trobar els millors dies per inaugurar un espai, per casar-se, per iniciar un negoci, etcètera:

- Pel que fa a les persones, cal partir del càlcul de la seva Carta de Pilars a partir de les dades de naixement (lloc, hora, dia, mes i any).

- Pel que fa als habitatges o als comerços, a partir dels graus exactes d’orientació de la seva façana i de la data de construcció.  Si unim les dues possibilitats, reblem el clau.

Després d’aplicar Fengshui en un recinte es recomana d’efectuar una reactivació de l’energia del lloc tot tenint en compte els dies més oportuns.

El Feng Shui i l’Astrologia Xinesa posen a la nostra disposició coneixements mil·lenaris que val la pena d’aprofitar.

Per a més informació sense compromís: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com



dimecres, 5 de febrer del 2014

Feng Shui: 5 idees per millorar una empresa



 Sempre que hi ha un espai sota sostre , per entendre'ns, és possible d’intervenir-hi amb Feng Shui. Quan es parla d’aquesta disciplina mil·lenària crec que, en general, se sol pensar més en vivendes que en cap altra cosa. I el cert és que també pot ajudar, i força, a empreses i comerços.
 
Aquí 5 idees des d’aquest punt de vista:
 
  1. Encarregar un estudi de Feng Shui a un consultor. D’aquest assessorament es desprendran recomanacions com les que segueixen.
  1. Per començar caldrà preparar el terreny per aplicar-hi Feng Shui; o sigui: ordre, neteja i buit. Generalment, en fer el buit se solen experimentar-se desbloquejos.
  1. Després d’analitzar aquest espai tant des del punt de vista de la Forma com de la Brúixola per determinar quines energies s’hi troben i què hi aporten, harmonitzar-los mitjançant canvis relatius a distribució, colors, formes, objectes decoratius, etc. Això permetrà experimentar millores en tots els àmbits (salut, relacions i prosperitat).
  1. Situar les persones que hi treballen en el millor lloc per a elles, tot tenint en compte les característiques tant dels empleats com de l'espai així com mitjançant l’ús de la geobiologia. Pel que fa als treballadors es consideren tant aspectes astrològics com els càrrecs que exerceixen o les tasques que realitzen. Pel que fa a al lloc s’analitzen tant les energies que hi són presents com si es troba lliure o no de geopaties, contaminació electromagnètica, per alta freqüència, etc.
  1. Reactivar l’energia del negoci un cop s’hagin realitzat tots els canvis suggerits en l’informe lliurat pel consultor. Aquest sabrà triar les millors dates per fer-ho i ens explicarà com.
En definitiva, un estudi de Feng Shui tindrà en compte el plànol del local, la seva data de creació, la seva orientació cardinal precisa, etc. així com les característiques de les persones que hi han de ser i haurà de permetre:
 
- Triar els colors, les formes i els complements de decoració que us situaran en aquest espai en les millors condicions possibles.
- Conèixer quins són els llocs i les orientacions més adients per a cadascuna de les persones que hi conviuen.
- Saber si l’espai és sa i prendre mesures en cas que es detecti algun punt no idoni.
- Aprofitar tots els recursos amb què compteu i que potser no coneixeu del tot.
- Superar obstacles.
- Contribuir a l’increment de  la prosperitat del negoci.
- Ajudar al creixement personal i a millorar les relacions entre els individus així com el seu rendiment.


Qui s’anima?

 
 

Més informació sense compromís: fengshui@montsemilian.com