Translate

dimecres, 18 de juny del 2014

Feng Shui: Un consell per a la nit de Sant Joan

S’acosta la revetlla de Sant Joan que, tradicionalment, s’ha aprofitat per cremar a la foguera tots aquells mobles o andròmines vells que feien nosa.

Un costum molt savi que atén a una de les tres condicions prèvies a l’aplicació dels principis del Feng Shui en un espai. Aquestes són, a saber:



Ordre
Neteja
Buit


Les 2 primeres sempre dic que són com deien que era “el valor a la mili”, que se suposen...

Pel que fa al buit, es tracta d’alliberar-nos de tot allò que ja no ens serveix, que està trencat, que no ens agrada. Així, es crea lloc –en un sentit literal però també en un sentit simbòlic, perquè ajuda a desbloquejar temes encallats- i es recupera una mica d’energia: tota aquella que ja no necessitarem per tenir cura d’allò que alliberem.

Això sí, feu el buit d’una manera sostenible i, si ho cremeu a la foguera, vigileu de no calar foc.

Bona revetlla a tothom!


fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com


dimarts, 17 de juny del 2014

Feng Shui viscut: Que l’energia no s’escapi

Avui observem la imatge d’una saleta bonica i harmònica, amb predomini dels blancs i, per tant, de l’element metall

Sense fer un estudi aprofundit mitjançant l’Escola de les Estrelles Volants no podem saber si l’ús d’aquest element és correcte o no. 

El que sí veiem són dues cadires amb el seient reixat, com “transparents”.

Com també passa amb les taules, les cadires mai no han de permetre veure el terra a través d’elles. Això representaria el simbolisme de deixar escapar tot allò que hi hagi a sobre.

En Feng Shui un dels conceptes més importants és el de «Qi» o energia, que cal retenir i que sigui favorable.

N’hem parlat en un algun altre cas pràctic.

dijous, 12 de juny del 2014

Feng Shui viscut: Cobrim-nos l’esquena i tanquem els ulls

En aquesta imatge observem una agradable sala d’estar amb predomini d’element fusta (vegetació, color verd, materials naturals, teles estampades…) i amb uns seients que deixen tothom qui s’hi assegui amb l’esquena a l’aire.

Des del punt de vista de les formes, el Feng Shui aconsella disposar d’una bona tortuga segons la teoria dels 5 animals.

Això, traduït al llenguatge planer vol dir que no s’ha de seure d’esquena a portes, finestres o passadissos; ben al contrari,  convé fer-ho amb una paret que ens arreceri i comptant amb un seient que disposi d’un bon respatller.

La tortuga negra és, d’entre els 5 animals (que són, a més d’aquesta, l’au fènix o ocell vermell, la serp groga, el drac verd i el tigre blanc) aquell animal que representa protecció, seguretat i estabilitat.

Ens ajuda a sentir-nos protegits i segurs i a no desgastar la nostra energia que, inconscientment, perdem quan seiem en situacions poc favorables, les quals desperten el nostre instint primitiu i subconscient i ens fan estar més alerta del que ens pensem.

D’altra part, a la imatge també cal observar que les finestres no disposen de cortines o persianes que permetin aïllar-les de la vista de l’exterior.

El Feng Shui assimila les finestres als ulls d’una vivenda i, com fem amb les parpelles quan dormim, han de permetre ésser tancades.

La imatge, doncs, ens parla, simbòlicament, de dues mancances importants pel que fa a la capacitat dels habitants d’aquest espai de descansar (ulls sempre oberts) i de relaxar-se (seure sense una protecció al darrera, exposats a la vista de tothom qui observi la casa des de fora).



Contacte: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dimecres, 11 de juny del 2014

Astrologia xinesa: L'estiu arriba carregat de...

En totes les disciplines que giren al voltant de la metafísica xinesa es treballa amb els 5 elements: foc, terra, metall, aigua i fusta.

En Feng Shui, s’assimilen a colors, formes, materials i representacions simbòliques.

En Astrologia, a entorns, actituds, activitats i professions.

En Medicina Tradicional Xinesa, a parts del cos, emocions, aliments, sabors, etc.

En aquest marc ampli, cadascuna de les estacions també s’associa a un element. Fa uns mesos vaig parlar de la primavera, avui parlaré de l’estiu.

L’estiu ve carregat de foc. L’energia d'aquest element s’associa, entre d’altres, a la lluminositat.

A totes aquelles persones a qui convingui foc per equilibrar els seus 4 Pilars (Astrologia) –és a dir, es tracti d’un element favorable per a elles-  els mesos de maig, juny i juliol representaran un bon moment.

Ja que parlem de foc, fem un repàs d’allò que representa.

- En Feng Shui: Llums, espelmes enceses; flors vermelles; xemeneies, forns, cuines; derivats del petroli, com el plàstic; quadres o figures que representin el cos humà o animals de sang calenta, com cavalls, tigres, així com les seves pells; pintures en què prevalguin els colors vermellosos; el sol; títols, condecoracions; colors vermell, fúcsia, rosa, salmó, préssec, taronja; formes triangulars, còniques, piramidals o punxegudes.

- En Astrologia: Ésser generós, impacient, ambiciós, enèrgic, educat, donar-se a conèixer, adquirir fama, tenir carisma, dots artístiques, empolainar-se, riure.

- En Medicina Tradicional Xinesa: El cor, l’intestí, la llengua, el gust, les arteries, el sabor amarg, la suor, l’alegria, l’arròs, el xai.


Si desitgeu saber quins són els vostres elements favorables i com potenciar-los, demaneu més informació a fengshui@montsemilian.com


dijous, 5 de juny del 2014

Feng Shui i Astrologia xinesa: 2004-2024, el temps dels honestos

L’Escola de les Estrelles Volants (Xuan Kong Fei Xing) –una de les escoles de la brúixola amb què treballa el Feng Shui Tradicional– estableix que cada 20 anys té lloc un canvi de període que marca noves pautes energètiques.

Alguns mestres de Feng Shui esmenten la rotació de l’Ossa major i l’alineació cíclica entre Júpiter i Saturn com a esdeveniments clau en l’origen d’aquesta consideració de cicles de 20 anys.

Concretament, aquesta divisió en períodes considera un gran cicle de 180 anys, fragmentat al seu torn en 9 períodes de 20 anys cadascun.

Així:
  • Període 1: 1864 – 1884
  • Període 2: 1884 – 1904
  • Període 3: 1904 – 1924
  • Període 4: 1924 – 1944
  • Període 5: 1944 – 1964
  • Període 6: 1964 – 1984
  • Període 7: 1984 – 2004
  • Període 8: 2004 – 2024
  • Període 9: 2024 – 2044
Acabat el Període 9, recomencem el cicle:
  • Període 1: 2044 – 2064
  • Període 2: 2064 – 2084
  • I així successivament fins al 9 i tornar a començar...

Aquesta rotació de cicles ajuda els consultors de Feng Shui a la realització de l’anàlisi matemàtica espai-temps i la seva incidència en  les construccions.

Entre d’altres coses, cadascun d’ells posseeix unes característiques que marquen tendències generals.

I el Període 8, que va començar l’any 2004 i finalitzarà el 2024 es caracteritza per:

Posar a cadascú en el seu lloc de tal manera que només podran progressar les persones que actuïn amb correcció i, sobretot, amb honestedat.

No endebades es tracta de l’època en què històries com les de Clinton-Lewinsky, rei Joan Carles I-Corina, Wikileaks, Snowden o les d’Urdangarín i els seus tripijocs han sortit a la llum, per posar tan sols alguns exemples.  Són affairs que ens altres moments de la història haurien estat amagats. 

Els mestres apunten que a partir de 2024, en què entrarà en vigència el Període 9, tot el que sigui deshonest haurà ja sortit a la llum i la transparència regnarà.

Els homes joves destacaran per fama o èxits precoços.

Algunes mostres: Rafa Nadal, Marc Màrquez, Fernando Alonso o Pep Guardiola (que ho ha aconseguit tot en el món del futbol a la ratlla dels 40 anys).

Un augment significatiu de la preoupació per la natura.

Per tant, aneu en compte amb fer veure el que no sou -perquè tot se sabrà tard o d'hora- i procureu fer del món un espai més sostenible.  Uns bons consells per adaptar-se a l'energia que ens envolta.