Translate

divendres, 15 de maig del 2015

Feng Shui: La dimensió desconeguda sota un llit

Són moltes les persones que em demanen per la conveniència o no d’aprofitar l’espai de sota el llit per emmagatzemar.

L’ideal fóra no desar-hi res. Ara bé, és cert que avui dia hi ha molts pisos petits que fan indispensable aprofitar el màxim d’espai possible.

Si això ha d’ésser d’aquesta manera, us recomano d’aprofitar els racons de sota el llit per encabir-hi, per exemple, roba neta (tovalloles, llençols, mantes, roba de fora de temporada, etc.), més que no pas, maletes, sabates, llibres, coses pendents…

És a dir, es tracta de posar-hi objectes l’energia del qual sigui neta i afí a l’energia que un bon descans requereix.


www.montsemilian.com

dimarts, 12 de maig del 2015

Feng Shui viscut: Bellesa i bona energia

Mireu quina manera més preciosa de suavitzar el que els xinesos en diuen una "fletxa enverinada" (que, en aquest cas, pren la forma d'una cantonada) o "Sheng Qi".

El “Qi”, o “Chi”, és el principal concepte de la metafísica xinesa.

És energia, és vida.

Quan es diu que el Feng Shui treballa amb les energies de l’entorn, es fa referència el “Chi”. Interessa que arribi al nostre espai i s’hi quedi, perquè ens cal, però convé que sigui favorable i harmònic.

I és que n’hi ha de dues menes:  L’anomenat “Sheng Qi”, present en la bellesa i l’harmonia i el “Sha Qi”, que trobem, per exemple, en la brutícia i el desordre, en les males olors, en el soroll, en una porta d’entrada bloquejada per una columna o un arbre molt gros, en un carrer que condueix el “Qi” de forma massa directa i agressiva cap a una porta, en una cantonada agressiva que apunta cap a nosaltres, etc.)

Un dels factors que es té en compte a l’hora de realitzar un estudi de Feng Shui és la direcció d’aquest “Sha Qi”.

Contacte: fengshui@montsemilian.com

dijous, 7 de maig del 2015

Feng Shui viscut: Escales com fletxes

D'escales n'he anat parlant de tant en tant (simbologia, requisits, casos pràctics)  ja que mereixen una atenció especial quan treballem amb Feng Shui. Teniu els enllaços al final d'aquest post.

A la imatge observem un punt a favor: S'aprofita l'escala per al magatzematge. En aquest cas, de llibres.

Tanmateix s'hi donen uns quants aspectes millorables:

1. La taula de treball a sota no és convenient. S'hi poden posar mobles i objectes però mai persones.

2. La prestatgeria de llibres se'ns mostra com desestructurada, amb dificultat d'accés i amb la sensació que algú rebrà un cop al cap, a la manera del que els mestres xinesos anomenen "fletxes enverinades" (en aquest cas, angles agressius).

3. La simbologia de la barana-presó potser no és la més adequada.


Altres posts sobre escales





Més informació: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dimecres, 6 de maig del 2015

Feng Shui: Neteja energètica d’un espai

Tot i que el tema d’aquest post no pertany pròpiament al Feng Shui, mai no em canso d’insistir que, abans d’aplicar aquesta disciplina mil·lenària, cal preparar el terreny com si d’un hort es tractés.

Els principis que cal tenir en compte són: ordre, neteja (fisica i energètica) i buit.

D’ordre i neteja i de buit e ja n’he parlat en d’altres articles. 

Ahir, des de Xile, em demanaven consell sobre la neteja energètica dels espais. Es tracta d’eliminar l’energia densa que s’hi acumula i que esdevé desfavorable. Em refereixo als rastres energètics que hi pot deixar l’enuig, els conflictes, les malalties, la tristesa, etc.

Hi ha moltes maneres de fer-ho. La més senzilla consisteix a fregar el terra amb aigua ben calenta a la qual haurem abocat un grapat de sal gruixuda.

Una altra és la neteja mitjançant el fum. Aquest sistema és fàcil i acceptat per moltes cultures. El practiquen els hindús, els tibetans, els xinesos, els cristians a les esglésies, els xamans, els andins...  I a la indústria alimentària es fumen determinats productes.

El fum és subtil i eteri i neteja allò que no es veu. 

Per realitzar una bona neteja, cal cremar, per exemple, romaní o manats que ja es venen preparats per a aquesta finalitat. Per mantenir neta l'energia de casa vostra tan sol us cal cremar algunes varetes d'encens, ventilant bé abans i després. 

També, es pot recórrer a professionals que s’hi dediquen i que fan servir disciplines com el Reiki, etc.

Quan en un espai s’han produït successos tràgics, cal recórrer bé a un d’aquests especialistes bé a d’altres mètodes més potents, que cal explicar molt detalladament a la persona que els vulgui aplicar. Es treballa amb energies poderoses que poden afectar-nos seriosament.

Si algú es troba en aquest cas, pot demanar-me consell directament escrivint al mail fengshui@montsemilian.com o trucant-me al 645 13 69 97.