Translate

dimecres, 30 de setembre del 2015

Feng Shui viscut: Joc de miralls

Us proposo una imatge d'un menjador que, gustos a banda, em serveix d'excusa per parlar de miralls. 

I es que Feng Shui i miralls no sempre s'avenen. N'he parlat en d'altres articles i aquí en teniu un resum.

En aquest cas, els aspectes fonamentals a comentar són dos:

1. Es tracta d'un mirall que fragmenta i deforma. 

I des del punt de vista del Feng Shui -que sempre té en compte la simbologia- no és bo que ens veiem d'aquesta manera. Ben al contrari, es recomana que a totes les cases hi hagi almenys un mirall on poder-se contemplar complet. Recordeu els armaris de roba d'abans, amb mirall  a la cara interior d'una de les portes? Doncs això estava molt ben pensat.

2. Els miralls dupliquen -en un sentit real i simbòlic- i aquí estan multiplicant per dos tot el que hi passi, en aquesta taula. Vosaltres mateixos.

Sempre insisteixo que el Feng Shui no afecta igual a tothom però que cal tenir-lo en compte per si de cas.



Com que l'espai on vius i/o on treballes et condiciona més que no et penses, t’ofereixo una sessió de Feng Shui Exprés que consisteix en una revisió formal i simbòlica del teu espai per analitzar què diu de tu i per aconsellar-te sobre com modificar-lo.

Informació i comandes: telèfon 645 13 69 97.

www.montsemilian.com







dimarts, 29 de setembre del 2015

Feng Shui: Casa teva, un bàlsam

L'objectiu bàsic d'aplicar Feng Shui en una llar és que els seus habitants disposin de bona energia. Quan parlem d' "energia" (o "Chi") ens referim, en definitiva, a la vida.

Les persones es carreguen d'energia amb la bellesa i amb allò que els agrada.

En canvi, es descarreguen amb el contrari i deixant escapar aquesta energia. Moltes vegades la vivenda no hi ajuda. Per exemple, si és molt costós de mantenir-la neta i endreçada degut a un volum excessiu o a una decoració massa carregada; si cal desplaçar-s'hi pujant i baixant moltes escales o recorrent passadissos molt llargs o estrets o amb obstacles.

L'espai on vivim ha de contribuit a retenir l'energia. Casa nostra, ha d'esdevenir una mena de temple on reposar i carregar piles. En definitiva, un bàlsam.


Més informació: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

divendres, 4 de setembre del 2015

Feng Shui viscut: Què diu casa teva de tu?

S'atribueix a Winston Churchill la frase: "Nosaltres donem forma als edificis i després ells ens donen forma a nosaltres". 

Què associaríeu a un espai com aquest?

A primer de cop d’ull se’n podrien dir moltes coses. És un lloc trist –per entendre’ns, la gamma de colors no és de les que donen caliu-; precari i desgastat. Per tant, serà difícil que qui l’habiti conegui el benestar i la prosperitat i el seu estat d’ànim es fondrà amb el de l’entorn.

A més, el capçal sense protecció al darrera i exposat a una porta ens parla d’un mal descans i d’inseguretat i d’inestabilitat. D’aquest tema n’heparlat en posts anteriors i per això no el desenvolupo aquí.

Un altre punt negatiu seria la feixuga làmpada al damunt del cap, que faria del que s'anomena "fletxa enverinada".

Tot i això, voldria fer èmfasi en la imatge que capta totes les mirades. No endebades, en Feng Shui es diu que “cap allà on va l’atenció, va l’energia”. Així és que el que més destaca és la representació d’una dona, sense la meitat superior del cap; és a dir, sense ulls ni cervell i, per tant, amb incapacitat per veure i pensar.

Dit així, pot semblar una ximpleria però us sorprendria saber com la simbologia que les persones disposen a casa seva o al seu lloc de treball parla d’elles. I, si no, doneu un cop d’ull crític a tot allò que us envolta. 

Si casa nostra parla de nosaltres, que en parli el millor possible perquè ens condiciona més del que ens pensem. Proveu-ho.


Contacte: fengshui@montsemilian.com