Translate

dissabte, 24 d’octubre del 2015

Feng Shui & 4 Pilars: Les 3 sorts

La metafísica xinesa afirma que l'existència d'una persona resulta de la suma de tres tipus d'energies o sorts. Cadascuna d'elles representa, més o menys, la tercera part d'aquesta vida.

- La del cel, determinada pel lloc, l'hora, el dia, el mes i l'any del naixement, ens parla de l'ànima de la persona, de la seva essència, de tot allò que ja porta en néixer. Els 4 Pilars (astrologia xinesa) ens permeten conèixer aquest bagatge i trobar l'equilibri vital. Es tracta d'una eina molt útil per saber més sobre nosaltres i el nostre camí.

- La de la terra, que és la de l'entorn. El Feng Shui treballa amb ella, l'energia ambiental que sempre està i que convé que sigui harmònica. Si no ho és i no es fa res per modificar-la o convertir-la en afí a les persones, pot esdevenir una càrrega. Quan es harmonitza, milloren aspectes com la prosperitat, les relacions i la salut.

- La de l'home, que vam crear nosaltres mateixos amb la nostra actitud, les nostres decisions, la nostra voluntat i el nostre esforç.

Es diu que "quan vivim en harmonia amb les energies de l'entorn, la nostra vida millora" (Feng Shui) però que "la Terra no et donarà el que pel Cel no et correspongui" (4 Pilars).

Ara bé, gaudim del privilegi de la lliure elecció (que és part d'aquesta energia de l'home) i, per sort o per desgràcia (segons el cas), som amos dels nostres pensaments ide les nostres accions.

Per exemple, de res servirà demanar consell a un assessor de Feng Shui & 4 Pilars o a qualsevol altre terapeuta si no estem convençuts, si no anem a introduir canvis -o si ho farem a mitges- en el nostre espai o a la nostra vida segons les seves recomanacions, si no anem a fer cap esforç personal més enllà de pagar els seus honoraris.

Dit d'una altra manera, les 3 sorts han d'anar aliniades quan volem treballar algun aspecte de la nostra vida.


www.montsemilian.com

dijous, 22 d’octubre del 2015

Feng Shui viscut: No abuseu del gris en decoració

Ahir, a través de les xarxes socials, vaig demanar opinions sobre aquesta decoració.

Tots els comentaris han estat molt encertats. Us en faig cinc cèntims a partir d'ells.

"Colors tristos, apagats, una mica tètric"

És cert. Hi predominen els tons grisos i el negre.


Així, tot i que el gris entraria dins el grup de l’element metall, no s’aconsella usar-lo en la decoració com a element predominant. Es tracta d’un color que fa baixar l’energia i comporta tristor, apatia, entre d’altres.

"Molta simbologia de quadres amb dones soles"
"La calavera amb banyes no la posaria mai"

La simbologia de tots aquells objectes o elements que hi ha en un entorn tenen un paperimportant i sempre en parlo.

En aquest cas, la soledat està excessivament representada. A més, no es tracta nomes de dones "sole" el que hi trobem als quadres sinó, també, poc “acabades”, difuminades, desdibuixades.

Si també tenim en compte el crani amb banyes que presideix la paret, i reflexionem sobre tot el que implica, tampoc no l’aprovaríem.

A tot això, hi afegiria:

Les tauletes transparents no són recomanables des del punt de vista del Feng Shui. Hoexplicava en aquest altre post.



Més informació: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

divendres, 9 d’octubre del 2015

Feng Shui personal: Sigueu generosos amb la vida

Aquest post sobre actituds personals i prosperitat no és del tot nou. 
En aquest enllaç trobareu un article de fa un temps sobre aquest tema.
En torno a parlar perquè sovint s'observen actituds com la de no valorar prou ni el temps, ni el coneixement ni la feina dels altres, la de deure diners (i no parlo d'hipoteques, bancs i caixes, no; parlo de deure diners a més petita escala), la de malparlar d'algú o envejar-lo. Aquestes actituds no són bones per a qui les practica, perquè generen bloquejos de tot tipus, i especialment econòmics.
Si sou víctimes d'aquestes situacions, recordeu que la manera com reaccioneu és la que realment us pot afectar perquè tot té un efecte rebot. 
Moltes persones que em demanen estudis de Feng Shui tenen interès en potenciar la seva prosperitat i, certament, aquesta disciplina milenària hi pot donar un cop de mà. Tanmateix, sempre insisteixo que, per anar bé, la sort de l'home (és a dir, el que hom fa i deixa de fer) ha d'anar aliniada amb la sort de la terra (l'energia de l'entorn amb què treballa el Feng Shui).
Dit això, un exemple: Si encarregues una feina, te la deixen a preu regalat però, això sí, te la fan sense escatimar temps ni esforços i no la pagues, què n'esperes?
Retenir diners que no ens corresponen és com retenir l'energia i tant una cosa com l'altra han de fluir. Sigueu generosos amb la vida i la vida ho serà amb vosaltres.
En el meu proper post parlaré de com el Feng Shui pot ajudar a potenciar la prosperitat.

Si us puc ajudar en alguna cosa, em trobareu a la vostra disposició a fengshui@montsemilian.com

dimecres, 7 d’octubre del 2015

Feng Shui viscut: Fusta i dispersió

Ahir vaig llançar aquesta pregunta al meu Facebook“Si les llars ens diuen moltes coses de qui les habita, què us suggereix l’espai d’aquesta imatge des del punt de vista del Feng Shui? I les respostes han estat molt encertades.

Han apuntat, entre d’altres, que hi ha una certa acumulació de coses, una certa agressivitat (fletxa, lleó, miralls), natures mortes o “reprimides” (bonsai), foscor... I tot això és molt cert.

Primer de tot, i gustos a banda, en destaca la dispersió: massa objectes decoratius. Si sempre insisteixo que casa nostra ens ha de servir per carregar-nos d’energia, imagineu com deu ser tenir cura d’una llar amb els espais tan plens. Només a treure-hi la pols, ja es comencen a complicar les coses.

D’altra part, la fletxa esdevé un símbol agressiu doncs no endebades es tracta d’una arma. Passa el mateix amb les màscares tribals, escopetes, espases, etc. Tots aquests elements solen delatar conflictes. El Feng Shui no és només simbologia però aquesta –i el seny– en són uns bons aliats.

Pel que fa al lleó, en aquest cas es tracta d’un element que serveix per picar a les portes. I, a l’agressivitat que en puguin captar algunes persones, s’hi afegeix la connotació de picar a la paret, d’acudir allà on no hi ha resposta... A més a més, si us hi fixeu bé, veureu que no té ulls.

Les flors seques i elements similars s’admeten en Feng Shui sempre i quan siguin imatge de vida, amb colors vius, i no estiguin fetes malbé ni acumulin massa pols. Els espais han de traspuar llum i vida, alegria i una mica de color.

Dels miralls, cal anar amb compte amb què reflecteixen i d’altres aspectes que tracto en aquest enllaç.

A tot això m’agradaria afegir que moltes vegades, la dispersió decorativa, amb excés d’elements de la natura (frescos o secs, vius o morts), coincideix amb persones de kua fusta; és a dir de kua 3 o kua 4. Calcular els kuas de les persones ens ajuda a saber quines orientacions són més favorables per a elles però ens ajuden, també, encara que sigui una mica, a conèixe’n determinats aspectes. Si voleu calcular el vostre, trobareucom fer-ho en aquest article.


L’element fusta representa, entre d’altres, les plantes. D’aquí aquest símil entre una planta que creix sense  que ningú no la podi amb l’energia de fusta que fa augmentar i augmentar els elements en un espai.


Podem conèixer una persona pel que la seva llar diu d'ella. I, si canvies la llar, canvies la persona. T'has aturat a pensar què diu casa teva de tu?


Si hi estàs interessat/da, demana'm més informació sobre el coaching de la llar.



dilluns, 5 d’octubre del 2015

Feng Shui personal: Coaching de la llar

Deia Ralph Waldo Emerson que "més podem conèixer una persona pel que ella diu dels altres que pel que els altres diuen d'ella".

Hi estic d'acord i hi afegeixo: podem conèixer una persona pel que la seva llar diu d'ella. I, si canvies la llar, canvies la persona. T'has aturat a pensar què diu casa teva de tu?

Si hi estàs interessat/da, demana'm més informació sobre el coaching de la llar.

Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com