Translate

dijous, 16 de febrer del 2017

Feng Shui viscut: Un entorn inhòspit

Observeu atentament aquesta imatge. Us hi sentiríeu bé? 

Personalment, no m'hi trobaria molt a gust. I no es tracta de gustos personals. Insisteixo que la bellesa no ho és tot. 

Hi ha diversos aspectes formals que m'agradaria comentar-ne:

1. Molt blanc i molt gris.

Els colors que hi predominen corresponent a l'element metall (dels 5 elements amb què treballa el fengshui). Massa presència d'aquest element provoca estar molt pendent de les obligacions (rigidesa, disciplina...). El que pot ésser adequat per a una zona de treball, on aquestes qualitats són necessàries, no ho és tant per a una zona de descans, per a una llar, on el que es vol és justament el contrari: alliberar-se, relaxar-se, descansar.

Així mateix, com ja he comentat altres vegades, no s'ha d'abusar del gris en decoració.

La igualtat de tons de terra, parets i sostres tampoc no ajuda a sentir-nos-hi en les millors condicions possibles.

2. Quadres abstractes

A banda que hi ha un quadre sense penjar (i això retroalimenta les coses pendents), si observem el que transmeten potser no són gaire recomanables en una sala d'estar. Penseu que els quadres són com finestres virtuals a estats d'ànims, sensacions, vivències... Un cop més, la simbologia és molt important.

3. Sofà sense "drac"

Hi manca el reposabraços de l'esquerra. La persona que hi segui estarà mancada del suport del "drac", un dels 5 animals amb què treballa el fengshui. 

4. Natura morta i "agressiva"

La branca present al centre de la tauleta, tot i ésser natural, no transmet sensació de vida, sinó tot el contrari a més d'una certa impressió que en qualsevol moment algú s'hi farà mal.

5. "Fletxa enverinada"

Si us fixeu en el sostre, hi ha una cantonada que apunta cap a la zona d'estar. Es tracta del que en fengshui s'anomena una "fletxa enverinada". Podeu llegir sobre aquest tema en aquest enllaç. El meu consell seria llimar bé la cantonada fins que, en passar-hi un dit, no en notéssim una aresta punxeguda o instal·lar-hi, al damunt, un acabat en fusta arrodonit.

La meva proposta seria fer servir tons càlids ben suaus, un terra de fusta fosca, un centre amb flors i quadres amb imatges que ens aportin benestar i sentiments positius.


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dijous, 9 de febrer del 2017

Feng Shui personal: 10 màximes per a una vida llarga, sana i feliç


El llibre acaba amb 10 consells bàsics per a una vida llarga, sana, feliç i plena de sentit, extrets de la saviesa dels ancians de la població japonesa d'Ogimi, un lloc on hi ha l'esperança de vida més llarga del planeta.

1. Roman sempre actiu, encara que estiguis jubilat/da. Com va dir algú, l'important no és fer el que t'agradi sinó que t'agradi el que fas. 

2. Pren-t'ho en calma.

3. Quan mengis, no t'atipis; això és, deixa de menjar quan encara t'hi cabria alguna cosa més però ja no tens gana.

4. Envolta't de bones amistats per no sentir-te sol/a.

5. Cuida la teva forma física. Hi ha exercicis per a totes les edats. No cal sortir a córrer quilòmetres.

6. Somriu. Fa un temps us proposava la meditació "El somriure interior". Us el recomano. Si algú té interès en aprendre-la, es pot posar en contacte amb mi privadament.

7. Connecta amb la natura.

8. Dóna les gràcies.

9. Viu el moment. En vaig parlar una mica en aquest article

10. Segueixel el teu ikigai o passió, allò que dóna sentit a la teva vida.

Sigueu feliços!

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


(La metafísica xinesa ens parla de les 3 Sorts. Tot i que el Feng Shui es refereix tan sols al que es coneix com la Sort de la Terra i a l'harmonització de l'energia de l'entorn, val a dir que l'actuació de la persona -o Sort de l'Home- esdevé cabdal. Sempre que dic "Feng Shui personal" vull fer menció a aquesta capacitat personal d'acompanyar amb consciència l'evolució que permet la correcta aplicació del Feng Shui.)

dimarts, 7 de febrer del 2017

Feng Shui viscut: No us castigueu

Ahir vaig penjar aquesta imatge a les xarxes i, sobre ella, es van fer comentaris molt encertats. Tant, que gairebé ho deien tot, que ve a ser més o menys això:

1. "Càstig"

Algú apuntava a la sensació d'estar castigat de cara a la paret i, efectivament, així és. Tècnicament, podríem dir que hi manca una bona tortuga (esquena protegida) així com l'au fènix (vistes), segons la teoria dels 5 animals, que he comentat moltes vegades però que trobareu explicada en aquest enllaç.

Si seguim amb la teoria dels 5 animals, també hi mancarien el tigre i el drac. En aquest cas, consistirien en posar braços a la cadira.

Sigui com sigus, resultarà difícil rendir bé en aquesta posició, amb l'esquena exposada i sense veure qui pugui venir. Per treballar i estudiar és important situar-nos en un espai sa, amb bones energies (a determinar d'un bon estudi de Feng Shui Tradicional) i ben orientats.

En aquest enllaç, trobareu com pot un consultor de Feng Shui ajudar a un mal estudiant.

2. Fletxes enverinades

En Feng Shui, s'entén per "fletxa enverinada" tota aquella energia que resulta desfavorable. En aquest sentit, els prestatges damunt del cap (a sobre, amb quadres sense penjar, que semblen poder caure en qualsevol moment) i les cantonades dels prestatges apuntant cap a qui en aquest espai. Qui s'hi podria sentir còmode?

3. Coses pendents

Com sempre dic, al Feng Shui hi conflueixen una mica d'art, una mica de ciència, una mica de seny i una mica de simbologia. Aquesta darrera ens diu que els quadres estan fet per ser penjats i que els quadres sense penjar representen coses pendents. Si voleu modificar la vostra vida, es pot començar per modificar el nostre entorn. Com deia Winston Churchill: "Nosaltres donem forma als edificis i els els edificis ens donen forma a nosaltres". Gran veritat.

I recordeu no perquè un espai sigui bonic ha de tenir bon Feng Shui. La bellesa és necessària però no ho és tot...

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dimecres, 1 de febrer del 2017

Feng Shui: Energia de la bona

Demà se celebra la Mare de Déu de la Candela, també coneguda com la festa de la Llum. Es considera, entre d’altres, la patrona de totes aquelles persones que treballen amb l’energia.

Deia Nicola Tesla que “si vols conèixer els secrets de l’Univers, pensa en termes d’energia, freqüència i vibració”.

Aquesta “energia”, entesa com “energia vital”, equival al prana dels hindús, al pneuma dels grecs, al ki dels  japonesos, al qi (pronunciat chi) dels xinesos...

Es tracta d’un dels principals conceptes de la metafísica xinesa, que aglutina disciplines com el fengshui, l’astrologia xinesa, la medicina tradicional xinesa, el qi gong, el tai chi i d’altres.
  
S’hi fa referència quan es diu que el Feng Shui treballa amb les energies de l’entorn. Interessa que arribin i romanguin dins del nostre espai (vivenda, empresa, comerç) perquè calen, però convé que siguin favorables i harmòniques.

I és que “qi” no equival per força a bona energia. L’anomenat “sheng qi”, present en la bellesa i l’harmonia, esdevé positiu i necessari mentre que cal evitar  el “sha qi”, que es troba, per exemple, en la brutícia i el desordre, en les males olors, en el soroll, en una porta d’entrada bloquejada per una columna o un arbre molt gros, en un carrer que condueix l’energia de forma massa directa cap a una porta d’entrada o en una cantonada agressiva que apunta cap a nosaltres.


Un dels factors que també es té en compte a l’hora de realitzar una assessoria de Feng Shui és la direcció d’aquest qi negatiu, quelcom més subtil i imperceptible als ulls però molt determinant. I és que la bellesa no és tot.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com