Aplicar fengshui no és exactament el mateix que decorar, tot i que incideix en els usos dels espais, en la distribució del mobiliari i en els colors i els elements ornamentals. De vegades ambdues disciplines s’avenen i en d’altres ocasions, discrepen.
En un article anterior, analitzava dues tendències decoratives des d’aquest prisma. Avui, en presento algunes més.
L’estil industrial és un dels que predomina a les revistes sobre decoració. Es caracteritza per l’ús de maons vistos, fusta, molt de metall i, sobretot, materials industrials i pel seu interès en ressaltar els elements arquitectònics.
Res a objectar-hi excepte que, tot sovint, aquests ambients tendeixen a ser molt foscos, amb predomini de grisos i negres i, en fengshui, no s’aconsella abusar d’aquests colors perquè contribueixen a baixar el to energètic dels llocs i, en conseqüència, el dels seus habitants.
Ben al contrari, a l’estil escandinau el blanc n’és protagonista, present a les parets, a més de tons neutres, materials naturals i dissenys simples. La llum sempre serà millor que la foscor però l’excés de blanc, el color que correspon a l’element metall, genera rigidesa i tensió. En un habitatge en què aquest abundi, les persones que hi facin vida tendiran a estar més pendents de les obligacions que del repòs.
I acabo amb l’estil rústic modern, eclèctic i en comunió amb la natura: articles fets a mà, reciclats, artesanals i naturals, amb molta fusta i molta pedra. Per aconseguir-lo no hi poden faltar ni bigues ni columnes. I aquí és on el fengshui té quelcom a dir. Cal anar amb compte amb les bigues en un sostre baix i amb les columnes que no siguin rodones, ja que els angles d’unes i altres esdevenen el que s’anomena “fletxes enverinades” o energia agressiva.
Ja veieu que hi ha per triar i remenar i prendre el millor de cada casa. Com deia Yves Saint Laurent, “les tendències desapareixen, l’estil és etern”.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada