Avui us vull explicar el fengshui de la famosa piràmide del Louvre, que és obra del mateix autor, l’arquitecte xinès I.M. Pei. No exempta de polèmica, tot i que Pei va ser recompensat amb l’Officier de la Legión d´Honeur, es va acabar l’any 1989.
En un moment en què el cèlebre Museu no passava pel seu millor moment, Pei va edificar-la per tal que l’energia (o Chi) hi fluís i arribés al centre del complex. Per això és transparent.
Així mateix va triar una piràmide per diverses raons.
Una, perquè és afí a un dels tresors més preuats del Louvre: una magnífica col·lecció d’art egipci.
Dues, perquè l’ús principal de les piràmides ha estat el de conservar i el Museu guarda importants peces artístiques.
I tres, i potser la més important, perquè la forma piramidal representa l’element foc (dels cinc amb què treballa el fengshui: fusta, foc, terra, metall i aigua). L’edificació on es troba el Louvre presenta formes quadrades i color marró (tot això és element terra). Per a donar vida a aquesta terra res millor que oferir-li l’element que la crea: el foc, la seva “vitamina”.
Algú que sabés de fengshui podria criticar els angles del piràmide apuntant a la resta del Museu. Cal fixar-se, però, en el fet que a la part exterior de cada cantonada hi ha uns brolladors d’aigua. Fan un doble funció. D’una part “refresquen” aquesta terra seca (foc i terra) i, de l’altra, suavitzen aquests angles.
Finalment, es diu que, si observem el Louvre des de l’aire, veurem com els edificis originals semblen la figura d’una persona ajaguda i com Pei va construir la piràmide al punt equival·lent del seu tercer txacra o plexe solar, un dels centres d’energia principals del nostre organisme.
Si l’edifici del Bank of China tenia algun punt a millorar, sembla que la piràmide del Louvre es troba més ben resolta.
Article relacionat: El fengshui i Donald Trump
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada