Translate

divendres, 18 de novembre del 2016

Feng Shui: Què és una llar?


(Aquest post correspon al text d'un article que vaig publicar el passat 28 d'octubre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat amb el títol de "Llar, dolça llar")

Al final de la pel·lícula “El màgic d’Oz”, Dorothy-Judy Garland exclama: “Enlloc s’està com a casa!” i per a ET aquesta és la seva dèria principal. A moltes vivendes hi penja un quadret brodat que diu: “Home, sweet home”.  Ikea pregona “Benvingut a la República Independent de Casa Teva”. I aquesta mateixa empresa sueca reflexiona, al seu darrer catàleg -que us recomano, ja que és ple de molt bones idees-, sobre què és una llar per a una sèrie de persones a qui s’ha plantejat aquesta qüestió.

Per a mi, una llar ha d’esdevenir un bàlsam per als seus habitants, un temple on recarregar-se d’energia. Tanmateix, se’m va ocórrer demanar opinions a través de les xarxes socials.

I aquestes són algunes de les boniques paraules que hi han dedicat:

“Un refugi, (...) una llar és amor; si no, no és una llar. (...) on les ànimes es troben” (María José, Barcelona).

“Una llar és un espai de foc; un racó de vida, de calidesa i d’aliment que cal preservar del mal vent i alimentar amb esforç” (Roser, Vilassar de Mar).

Al llarg dels segles filòsofs, escriptors i governants també hi han dit la seva:

“No estiguis massa temps lluny de casa teva” (Homer).

“La llar és on es trobi el cor” (Plini el Vell).

“Sempre sol, tot i que enmig dels homes, torno a la meva llar per abandonar-me als meus somnis i a la meva malenconia” (Napoléo).

“L’home feliç és aquell que essent rei o pagès troba pau a la seva llar” (J. W. Goethe).

Alguns, fins i tot,  li han trobat el punt còmic:

“Conec centenars de marits que serien feliços de tornar a la llar si no hi hagués una esposa esperant-los” (Groucho Marx).

Bromes a part, sembla que tots estem d’acord en què la llar és un espai de pau necessària.



www.montsemilian.com

divendres, 11 de novembre del 2016

Feng Shui: Deixar fluir

Un dels primers llibres que vaig comprar sobre Feng Shui. Molt bàsic, molt entranyable i amb molta saviesa.

"El Feng Shui tracta d'allò que els óssos saben fer millor: estar amb harmonia amb la natura".

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dijous, 10 de novembre del 2016

Feng Shui pràctic: Que no us trepitgin

Ahir vaig rebre informació comercial d'una empresa que et fabrica l'alfombreta per a l'entrada del teu negoci amb el logo corresponent imprès en ella i amb garanties que amb el temps no s'esborra.

Si bé resulta indispensable que a la porta d'entrada d'un negoci o d'un habitatge hi hagi una catifa, a manera de filtre (real i simbòlic) entre l'exterior i l'interior, cal tenir en compte diverses consideracions, que trobareu detallades aquí.

Una d'elles és que no ha de presentar cap simbologia particular. 

El Feng Shui no és només observar què representen, de la manera més objectiva possible, les coses disposades en un espai però és una part que cal tenir en compte.

Des d'aquest punt de vista, cal que tothom deixi la brutícia de la sola de les sabates al damunt del logotip de la meva empresa?


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com