En l'article anterior analitzo, des del punt de vista del fengshui, el que es porta en decoració enguany: tons terra en contrast amb colors foscos i formes arrodonides.
Tanmateix, encara n’hi ha més. Entre elles, l’anomenat minimalisme càlid, en què predominen els espais amb pocs objectes, l’ordre i la funcionalitat. Pren com a model l’estil escandinau i el japonès, que integren, a més, la natura, ja sigui mitjançant els materials utilitzats o amb l’ús de plantes. Sense cap mena de dubte, una manera de vestir la casa que el fengshui troba convenient. Cal recordar que una casa neta i endreçada, n’és la base; i que un espai poc carregat de coses ens ajudarà a mantenir-lo sense descarregar-nos de massa energia.
L’Art Déco retorna amb l’aportació de detalls amb estil, com els lacats en blanc i negre, les motllures, el bronze i el daurat. S’aplica especialment a habitacions o no semblaria aquest estil no semblaria el més adequat, com la cuina o el bany, posem per cas.
Una altra tendència que sembla del passat -en concret, dels anys setanta del segle XX- però que reviu, des de fa tres o quatre anys, i que està agafant força és l’ús del terratzo. Aquest material és una barreja de roques polides i marbre aglomerats en ciment. El terme que el designa procedeix de la paraula italiana “terrazzo”, que significa “terrassa”, ja que és on es col·locava en els seus inicis, a la Venècia del segle XV.
En l’actualitat no es proposa només el seu ús com a terra d’interior o exterior, sinó que s’instal·la a parets, com a taulell a la cuina o com a tauleta de cafè i s’estampen tèxtils amb el seu dibuix característic.
Res a dir en contra seu segons el fengshui, sempre i quan es tinguin en compte les seves recomanacions; per exemple, que el terra sempre ha de ser el més fosc d’una estança.
I no oblideu mai, com deia Le Corbusier, que "la casa ha de ser l’estoig de la vida, la màquina de la felicitat”.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com