Translate

divendres, 11 de març del 2022

Més enllà del Feng Shui: Namasté

Segur que alguna vegada heu sentit fer servir la paraula “namasté” com a salutació i potser us heu preguntat què vol dir.

Es tracta d’un mot hindi que prové del sànscrit i significa “m’inclino davant teu”. S’usa de forma habitual, doncs, al nord de l’Índia; també al sud d’Àsia en el context de les cultures budistes. En cap cas és exclusiu de l’entorn de les pràctiques de ioga, com molta gent creu.

S’utilitza tant per dir “hola” com “adeu” i se sol acompanyar del que s’anomena un “mudra” o posició de mans, consistent en una lleugera inclinació del cap endavant mentre s’ajunten els palmells de les mans a l’alçada del pit. Sovint es fa aquest gest sense pronunciar “namasté”, que se sobreentén. A la cultura japonesa, aquest mateix moviment s’anomena “gassho”.

Més enllà de la salutació, representa una filosofia de vida que cerca honorar allò que som i que veiem en els altres. En aquest sentit, es podria definir amb frases com “allò de diví que hi ha en mi saluda allò de diví que hi ha en tu”, “el teu esperit i el meu són una sola cosa” o “et dono les gràcies i et respecto des del cor”.

Se sol pronunciar al final de les sessions de ioga com a mostra d’humilitat, en deixar l’ego a banda i reconèixer l’espurna divina que ens connecta amb nosaltres mateixos i amb els altres. Es tracta de fer-la servir conscients del seu sentit i propòsit perquè ens ajudi a millorar les relacions entre les persones, a ésser més positius, a no jutjar, a esdevenir més meditatius i a assolir una connexió harmònica amb el cos.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada