Translate

divendres, 25 de febrer del 2022

Més enllà del Feng Shui: Higiene mental

“Un individu rancuniós, envejós, aferrat a les coses terrenals i ple d’odi és un generador de verí psíquic”. Tradueixo aquesta cita d’un llibre si més no peculiar: Dejar de estar embrujada. Cómo combatir los maleficios, signat per Papus i publicat per Ediciones Obelisco.

També diu que, si un líquid conté metzina, tot el que s’hi aboqui s’enverinarà. Per tant, es pot deduir que l’individu rancuniós també s’afecta a si mateix.

Afegeix que cal netejar-se d’aquesta substància tòxica. Una de les passes per aconseguir-ho és el que anomena “higiene mental”.

Els pitagòrics (segle VI a.C.) practicaven aquesta purificació mitjançant el silenci i una dieta que excloïa el consum d’animals. Papus aconsella de fer-la “abstenint-se, almenys durant dotze dies, de parlar malament de les persones absents, de pensar idees d’enveja i de vigilar amb cura l’extens camp dels pensaments, de la mateixa manera que es vigila la llet que s’ha posat a bullir”.

Per als qui no el coneixeu, Papus era el pseudònim del doctor Gérard Encausse, nascut a La Coruña l’any 1856. Va estudiar medicina i, en acabar, va decidir unir ciència i ocultisme, a la qual cosa va dedicar tota la seva vida. Defensava que a Occident calia tenir en compte les tradicions occidentals i que aquestes, com el cristianisme, havien de prevaldre per damunt de les orientals, com el budisme. Va fundar revistes, escriure llibres i crear diverses associacions.

Malgrat que tot això es veu llunyà en el temps i pot semblar estrany i extravagant, no em negareu que no deixa de destil·lar sensatesa. I és que una mica d’higiene mental mai està de més.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada