Translate

divendres, 18 de febrer del 2022

Més enllà del Feng Shui: El tercer ull

Moltes persones de la meva generació van sentir parlar per primera vegada del tercer ull gràcies al llibre del mateix títol signat per T. Lobsang Rampa i publicat a la Gran Bretanya el 1956. Si bé la història d’aquest autor anglès que es va fer passar per lama dona per a uns quants articles, avui em centro en el tercer ull pròpiament dit.

És un dels noms que rep el sisè txacra, situat entre les dues celles. Se’l pot veure representat en forma de protuberància o ressaltat amb una pedra preciosa en les imatges de Buda, entre d’altres. També, se’l relaciona amb l’ull d’Horus egipci.

Es considera una porta que s’obre a la consciència i al món interior i que regula els altres txacres. Es creu que es troba connectat a la glàndula pineal. L’adjectiu “pineal” va referència a la seva forma de pinya, però va ser el filòsof Descartes qui va batejar aquesta glàndula com a tercer ull.

Entre les seves funcions hi ha la de segregar melatonina i regular els cicles de son i vigília, a més d’exercir una funció antioxidant, endarrerir els processos neurovegetatius, frenar l’estrès, protegir el sistema immunològic i afavorir el creixement dels infants.

Això, és clar, sempre i quan es trobi en bones condicions. I és que, a mesura que ens fem grans, a causa de mals hàbits de vida i de determinats factors ambientals, es calcifica i no funciona a ple rendiment.

Hi ha determinats exercicis de meditació que ajuden a activar-la de nou i, així, obrir la porta a la salut i, al mateix temps, a la intuïció.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada