Translate

divendres, 25 de març del 2022

Feng Shui: Va de façanes

Una dada bàsica per fer un estudi de fengshui surt de mesurar amb una brúixola molt precisa els grausexactes cap als quals apunta la façana de l’habitatge en qüestió.

De vegades no resulta fàcil determinar quina és la façana d’un lloc, perquè no s’ha de confondre la façana de l’edifici amb la d’un pis d’aquest edifici, ja que no sempre coincideixen. Un error habitual és associar façana amb porta principal.

També es pot donar el cas que hi hagi més d’una façana possible, com passa amb cases (o als pisos) que donen a més d’un carrer.

En fengshui, es considera façana aquella zona per la qual l’energia entra cap a l’interior. Per determinar-la s’han de tenir en compte aquestes tres menes d’energia: La de la Terra (camins, carrers, accessos, portes); la del Cel (llum, finestres i altres obertures a l’exterior); la de la Persona (activitat que s’hi fa).

En relació en aquesta última, els dormitoris correspondrien a una energia més passiva i, per tant, amb menys pes i la sala d’estar, a una de més activa i, en conseqüència, més determinant.

En alguns casos, tot i que d’entrada, pot semblar estrany, la façana pot canviar segons l’època de l’any.

Imagineu una casa amb una porta d’entrada que dona a un carrer sense massa circulació. Des d’aquesta part, la que dona al davant, s’observen unes bones vistes. Acull els despatxos, on els seus propietaris passen moltes hores treballant cada dia. Com que les tres energies esmentades coincideixen en aquesta part de la casa, no hi ha dubte que correspon a la façana.

Ara bé, durant els mesos d’estiu, al jardí de la part del darrere, que també dona a un carrer amb poca circulació i permet observar unes bones vistes, hi col·loquen una piscina inflable i hi fan molta vida, tot banyant-se, prenent el sol i cuinant i menjant a l’aire lliure. Aquest canvi en l’ús de l’espai farà que la façana canviï del davant al darrere.

Sense cap mena de dubte, un cas que suposa un repte a l’hora de fer-hi un assessorament de fengshui.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada