Els costums occidentals no tenen es a veure amb el fengshui. Per tant, no hi ha recomanacions específiques pel que fa als guarniments propis d’aquestes festes.
L’origen de l’avet nadalenc es remunta a la cultura celta. I al segle VII, a la regió alemanya de Hesse, un missioner anomenat Bonifaci va tallar un avet i, després de llegir l’Evangeli, el va oferir com a representació de pau i de vida eterna, perquè les seves fulles són perennes i apunta cap al cel.
Ara bé, sí que hi ha algunes coses que es poden tenir en compte. Per exemple, el fet de col·locar un arbre de Nadal representa afegir molt element fusta a un sector. Per tant, sempre serà millor posar-lo allà on aquest element vagi bé segons el fengshui.
Si no hem fet cap estudi de fengshui del nostre espai, no tindrem aquesta informació, però, a nivell general, es poden analitzar les estrelles, o energies, anuals i mensuals presents a cada sector de la casa, i que són les mateixes a tots els habitatges.
És així que s’arriba a la conclusió que, aquest Nadal, els sectors més adequats per a l’arbre són el Nord, el Nord-Est i el Sud-Oest. Per saber on cauen aquestes direccions a casa vostra, col·loqueu-vos al centre de gravetat del vostre mapa amb una brúixola i observeu cap on surten assenyalades. Recordeu que cadascuna d’elles ocupa 45 graus. Això és, esdevé amb forma de triangle, no de línia recta.
Sobre quin és el moment més adequat per instal·lar-lo hi ha diferents tradicions. Una diu que el primer diumenge d’Advent; una altra, que el dia 1 de desembre perquè és l’inici del mes de celebracions; i el Papa Pius IX, l’any 1854, va determinar que el dia més adient, també per muntar el pessebre, era el 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció.
Sigui com sigui, segurament ha estat una de les tasques que moltes persones han dut a terme durant aquest pont.
Podeu consultar més consells nadalencs al meu Facebook i al meu Instagram.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada