Translate

divendres, 22 de desembre del 2023

Més enllà del Feng Shui: L'energia del solstici d'hivern

Us proposo una meditació taoista, que treballa l’energia jove que comença a fer-se present amb el solstici, el dia 22 de desembre, i que arribarà al seu punt màxim el proper 4 de febrer.

Cerqueu una estona i un racó adients per meditar. Desconnecteu el mòbil i assegureu-vos que ningú no us destorbarà en els propers minuts.

Abans de començar, col·loqueu davant vostre, a l’esquerra, un bol amb aigua i, a la dreta, una espelma encesa (sobretot assegureu-vos que crema de forma segura) i tingueu unes flors (o alguna cosa que les representi) a punt al vostre costat.

Seieu orientats cap al Nord amb l’esquena ben recta. Tanqueu els ulls o deixeu-los entreoberts mirant a un punt del terra davant vostre, més o menys a un metre de distància. Pareu atenció a la vostra respiració, que ha de ser calmada. Al seu ritme, relaxeu el cos.

Orienteu els palmells de les mans cap a terra. Sentiu l’energia vella que és a punt de ser susbtituïda. Tanmateix, imagineu que al nucli de la Terra hi ha un punt de llum, la llavor de l’energia del nou any que anirà creixent.

Deixeu la mà dreta orientada cap a terra i que el palmell de la mà esquerra miri cap al cel. Compareu les dues energies, la pesada del costat dret i la lleugera de l’esquerre.

Observeu el bol d’aigua. Agraïu de tot cor a l’energia de l’any que és a punt d’acabar tant allò que us ha portat com el que no i els ensenyaments rebuts de tot plegat. Sentiu com l’energia que ja és vella va cap a l’aigua.

L’espelma encesa representa la nova energia. Plantegeu-vos els vostres propòsits per al proper any. La llum de l’espelma els absorveix i escampa.

Deixeu les flors, que representen la llavor germinada, entre l’aigua i l’espelma. En acabar, llenceu l’aigua i deixeu que l’espelma cremi del tot.

Desitjo que l’Any Nou només us porti coses bones!

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada