Translate

divendres, 15 de desembre del 2023

Més enllà del Feng Shui: Per un Nadal sense estrès

Una de cada quatre persones presenta el tret de personalitat anomenat PAS (“Persona Altament Sensible”), que consisteix en disposar d’un sistema nerviós més desenvolupat que obté molta més informació sensorial que  la majoria de la gent. Si voleu saber si ho sou, feu aquest test i sortireu de dubtes: https://www.personasaltamentesensibles.com/test-de-sensibilidad/

Com tot, té avantatges i inconvenients. Entre els primers, per exemple, l’empatia i la capacitat d’apreciar la bellesa de moltes coses que sovint passen desapercebudes als altres. Entre els inconvenients,  viure el sofriment aliè com a propi; sentir aclaparament als espais amb molta gent; voler complaure tothom i, en conseqüència, ésser incapaç de fixar límits; inseguretat; perfeccionisme que pot arribar a angoixar, etc.

D’aquí poc més d’una setmana serà Nadal i moltes amfitriones PAS tindran convidats a taula. Si això ja resulta esgotador per a qualsevol, per a algú altament sensible esdevé molt estressant.

Vet aquí alguns consells per gaudir d’unes bones festes, tant si s’és PAS com si no, i evitar les conseqüències de l’estrès: sobresaturació, irritabilitat, intolerància i, finalment, culpabilitat.

- Per començar, cal reflexionar sobre com ens agradaria viure aquests dies i cercar un equilibri entre les obligacions reals (no les que de vegades ens atribuïm) i les nostres necessitats. És per això que cal trobar alguna estona de tranquil·litat que permeti carregar piles.

- Comprendre que no cal que tot sigui perfecte, perquè, de fet, la perfecció absoluta no existeix i les ganes de quedar bé sovint esdevenen esgotadores.

- És convenient demanar ajut i, sobretot, deixar-se ajudar. Treballar en equip pot ser part de la diversió i una bona excusa per compartir moments entranyables.

Tenir convidats resulta enriquidor però, perquè gaudeixin de la nostra hospitalitat, és important conèixer-nos, esbrinar quins són els nostres límits i organitzar-nos.

Desitjo que gaudiu de l’energia preciosa del Nadal amb la ment tranquil·la.

Articles relacionats:

Nadal amb bon Fengshui

Tendències nadalenques

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada