Translate

dissabte, 18 de novembre del 2023

Més enllà del Feng Shui: Tendències nadalenques

Quan manca un mes i alguns dies per al Nadal, els prestatges de botigues de coses de casa i de basars vessen de decoració nadalenca (i els dels supermercats, de torrons).

El vermell i el verd són els colors majoritàriament associats a aquestes dates. El primer, sol o barrejat amb blanc, és un to alegre i diuen que obre la gana (fixeu-vos en l’ús dels tons càlids als restaurants). El segon, barrejat amb tons terra, crea un ambient més rústic.

A les revistes de decoració ja treuen el cap les tendències per a aquesta època de l’any, adaptables al gust de cadascú. A més del vermell, el daurat tampoc no hi pot faltar i es pot combinar amb el blanc, per oferir una imatge sofisticada, o amb tons terra, per a un aire més rústic. Els diferents acabats del color or (vell,  brillant o mat) coordinen bé entre ells.

El rosa envellit és una altra de les tonalitats triades pels estilistes per al 2023 i crea un ambient delicat i romàntic. També permet jugar entre diferents tons i queda molt bé barrejat amb elements de cristall o platejats. La transparència del vidre, una mica màgica, contribueix a contrarestar la pesadesa de la decoració recarregada. Es pot fer servir en adorns per a l’arbre i també als centres de taula. Una altra tendència actual és l’ús del llautó en alguns detalls.

Pel que fa al fengshui, cada color representa un dels cinc elements amb què treballa per harmonitzar els espais. Així: vermell/foc, verd/fusta, blanc/metall, daurat/metall, rosa/foc, cristall/aigua. Per tant, si sabem què convé a cada sector de casa nostra podem jugar amb els colors dels guarniments per harmonitzar-lo. El mateix, amb la ubicació de l’arbre de Nadal, que és element fusta.

Per cert, sabíeu que el papa Pius IX va establir, l’any 1854, el dia 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, com a data específica per col·locar l’arbre de Nadal i/o el pessebre? Si no marxeu de pont/aqüeducte, ja teniu un bon pla.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada