Translate

divendres, 10 de novembre del 2023

Més enllà del Feng Shui: Fengshui digital?

Avui m’he quedat de pasta de moniato (de quina altra, si no, en aquesta època de l’any?) quan, tot remenant la xarxa, he trobat que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, un organisme de la Generalitat, ofereix el Mètode de Fengshui Digital. Ho podeu comprovar en aquest enllaç: https://internetsegura.cat/el-metode-fengshui-digital/ 

Què voleu que us digui? En un món en el qual, a la que et despistes una mica, ja t’estan acusant d’apropiació cultural, em sobta que una agència del govern es llanci a l’intrusisme professional amb aquesta alegria.

Entre altres coses, perquè el mètode que proposa de fengshui només en té el títol. Diu: “Optimitza eficaçment la gestió i la cura de la informació i assegura les teves dades. Endreçar i protegir les dades és fonamental.”

Al text hi surt la paraula “endreçar” i, si bé és cert que abans d’aplicar els principis del fengshui en un espai, cal netejar-lo i endreçar-lo, el fengshui no consisteix en posar ordre. Treballa perquè gaudim, a casa nostra, al nostre espai de treball o a la nostra empresa, de bona energia. Harmonitza l’entorn mitjançant l’ús de formes i colors i això repercuteix en el benestar i la salut, en les relacions entre les persones i en la millora de l’economia. No té res a veure ni amb fer còpies de seguretat, ni amb protegir dades i amb res que s’hi assembli.

Tanmateix, se m’acut que estaria molt bé que la Generalitat creés l’Agència Catalana del Fengshui. Donat que ser president de la Generalitat és una feina d’alt risc (no cal anar gaire lluny per trobar-ne d’exiliats, afusellats i perseguits per la justícia) i tal com van les coses en aquest país pot molt ben ser que a Palau hi calgui una bona harmonització. I no faig broma.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada