Translate

divendres, 23 de març de 2012

L'home i la terra

Parafrasejar el títol d’un mític programa de televisió (aquells de vosaltres que esteu a punt d’arribar als quaranta sabreu de què parlo...), em serveix per parlar d’algunes energies presents a la nostra vida.

La metafísica xinesa afirma que l’existència d'una persona es conforma a partir de la suma de tres menes d'energies.

- La del cel, determinada pel lloc, l'hora, el dia, el mes i l'any del naixement (i aquí podríem parlar d’astrologia, de karma ...)

- La de l'home, que representa la voluntat i l'esforç de cadascú.

- La de la terra, que és la de l'entorn.

El Feng Shui treballa amb aquesta última, l'energia ambiental que sempre hi és i que convé que sigui harmònica. Si no ho és i no es fa res per modificar-la o per fer-la afí a les persones, pot esdevenir una càrrega. Com que representa la tercera part de l'energia en la vida de l'ésser humà, val la pena d'aprofitar els avantatges que aporta la seva aplicació per estar millor en tots els sentits.

Avui deixaré de banda l’energia del cel -miraré d’aprofundir-hi una mica més en un proper post- i la de la terra -tant en aquest bloc com a la meva pàgina web trobareu força articles sobre Feng Shui- per fer una reflexió sobre la sort de l’home, la que podem treballar nosaltres mateixos.

Quan algú m’encarrega un estudi de Feng Shui li explico que aquesta disciplina mil·lenària ofereix  pautes per mirar de resoldre determinades situacions i preveure’n d’altres i en molts casos ajuda a gaudir de més prosperitat, bona salut i millors relacions.

Ara bé, no hem d’obviar que la sort de l’home és una part important de la nostra vida i que ens l’hem de treballar nosaltres amb la nostra actitud, la nostra voluntat, el nostre esforç i les nostres decisions.

Així és que no pensem que per comprar un estudi de Feng Shui i mirar de seguir els seus consells ja no cal que fem cap esforç a nivell personal.

Per exemple, algú demana un estudi de Feng Shui, paga un decorador perquè en segueixi al màxim els consells –si és possible, sense atabalar massa-, fa cas d’algunes recomanacions però no pas d’altres, deixa passar anys sense aplicar indicacions assenyalades com a importants... i no experimenta massa millores.

En aquest cas, es pot dir que la sort de la terra no ha estat ben acompanyada de la sort de l’home. Dit d’una altra manera, està clar que podem delegar algunes tasques però sempre tenint en compte que en Feng Shui, la implicació del client és fonamental per a un bon resultat final. En la mesura que una persona s’involucri en l’aplicació dels seus principis, més potent serà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada