Translate

dijous, 12 de juny del 2014

Feng Shui viscut: Cobrim-nos l’esquena i tanquem els ulls

En aquesta imatge observem una agradable sala d’estar amb predomini d’element fusta (vegetació, color verd, materials naturals, teles estampades…) i amb uns seients que deixen tothom qui s’hi assegui amb l’esquena a l’aire.

Des del punt de vista de les formes, el Feng Shui aconsella disposar d’una bona tortuga segons la teoria dels 5 animals.

Això, traduït al llenguatge planer vol dir que no s’ha de seure d’esquena a portes, finestres o passadissos; ben al contrari,  convé fer-ho amb una paret que ens arreceri i comptant amb un seient que disposi d’un bon respatller.

La tortuga negra és, d’entre els 5 animals (que són, a més d’aquesta, l’au fènix o ocell vermell, la serp groga, el drac verd i el tigre blanc) aquell animal que representa protecció, seguretat i estabilitat.

Ens ajuda a sentir-nos protegits i segurs i a no desgastar la nostra energia que, inconscientment, perdem quan seiem en situacions poc favorables, les quals desperten el nostre instint primitiu i subconscient i ens fan estar més alerta del que ens pensem.

D’altra part, a la imatge també cal observar que les finestres no disposen de cortines o persianes que permetin aïllar-les de la vista de l’exterior.

El Feng Shui assimila les finestres als ulls d’una vivenda i, com fem amb les parpelles quan dormim, han de permetre ésser tancades.

La imatge, doncs, ens parla, simbòlicament, de dues mancances importants pel que fa a la capacitat dels habitants d’aquest espai de descansar (ulls sempre oberts) i de relaxar-se (seure sense una protecció al darrera, exposats a la vista de tothom qui observi la casa des de fora).



Contacte: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada