Translate

dimarts, 8 d’agost de 2017

Més enllà del Feng Shui: De la sincronia

Fa uns dies vaig trobar a les xarxes un llistat d’afirmacions atribuïdes al psiquiatre Carl Gustav Jung que em van cridar l’atenció.

Jung va néixer el 1875 a Suïssa, fill d’un clergue protestant, amb una mare i una àvia amb percepció extrasensorial.

Els seus estudis van revolucionar la Psicologia, a més d’obrir la porta a la Parapsicologia, al folklore, a la mitologia, a la simbologia i a l’esoterisme oriental.

El més famós dels seus postulats fa referència a l’inconscient col·lectiu, un conjunt de patrons mentals que provenen de l’acumulació de totes les experiències de generacions precedents i que tots compartim. D’aquest concepte provenen, per exemple, les seves teories sobre els arquetips, una mena de petjades d’imatges ancestrals, comuns a tota la humanitat, desades en aquest inconscient col·lectiu i reiterades en creences, contes, llegendes i somnis.

També, va crear el terme “sincronicitat”, per definir-lo com a “coincidència temporal de fenòmens no relacionats causalment”. Explicat més senzill: Allò que passa quan esteu pensant que fa temps que no sabeu res d’algú i aleshores aquest algú us truca. Els qui ja teniu una edat potser recordareu que el 1983 el grup The Police va llançar el disc “Synchronicity”, amb una cançó homòloga, dedicada a aquest concepte.

Destaco algunes d’aquestes cites que us deia:

Si ets una persona amb talent, no vol dir que ja hagis rebut alguna cosa. Vol dir que pots donar alguna cosa. “

Qui mira a fora somia. Qui mira a dins, desperta. “

 “La sabata que queda ajustada en un home és la mateixa que estreny un altre home. No hi ha recepta per a la vida que funcioni en tots els casos.”

Sempre m’ha fascinat veure com creences i coneixements molt diversos coincideixen en alguns punts, potser essencials. Cal triar, remenar i reflexionar-hi una mica per adonar-se’n.  Un exercici intel·lectual idoni per a les vacances.


Això sí, com deia el metge suís, Coneix totes les teories. Domina totes les tècniques. Però quan toquis una ànima humana sigues només una altra ànima humana.“ Bon mes d’agost, animetes!

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada