Translate

divendres, 20 de maig del 2022

Més enllà del Feng Shui: La llum del coneixement

Aquest és el darrer article que dedico a revisar les seccions del mapa Bagua, patró que serveix als consultors de fengshui per calcular les estrelles o energies presents al mapa de l’espai que analitzen.

La seva divisió en àrees de la vida ens ajuda a aprofundir en el que s’anomena “la sort de l’home” (el que hom fa), la qual, unida a la sort de la terra (l’energia de l’entorn amb què treballa el fengshui) i la del cel (reflectida a les cartes de 4 pilars, cartes astrals fetes segons els principis de l’astrologia xinesa), compon l’existència d’una persona.

Tot i que el fengshui es refereix tan sols a l'harmonització de l'energia de la terra, val a dir que l'actuació de la persona esdevé cabdal. Aquesta sèrie d’articles apel·la a aquesta capacitat personal d'acompanyar, amb consciència, l'evolució que permet la correcta aplicació del fengshui.

Avui arriba el torn de l’àrea del Coneixement i la de la Fama o Il·luminació.

Deia Aristòtil que qui sap, fa i que aquell qui entén, ensenya. I és que mai no s’han de confondre informació i coneixement. Aquest arriba després de l’experiència i, tot sovint, l’excés de dades paralitza. Cal tenir capacitat d’anàlisi i síntesi i, després, de separar el gra de la palla. De tant en tant m’arriben consultes sobre temes de fengshui o d’astrologia xinesa que es troben a les xarxes o que corren de mòbil en mòbil i moltes vegades no tenen ni cap ni peus.

Pel que fa a la fama, es relaciona amb l’element foc i presenta dues cares: una de més mundana i una altra de més espiritual. Es troba vinculada a l’àrea de la professió i es refereix a haver trobat, i recorregut, el camí triat, assolit projectes, etc.

Diu que hi ha camins preciosos que només es troben després d’haver-se perdut vàries vegades.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada