Acabo la sèrie d’articles amb consells per mantenir l’ordre a la nostra llar amb algunes recomanacions per a la cuina i el rebost:
-
Recolliu la cuina després de cada àpat.
-
Mantingueu buida la zona de cuinar.
-
Podeu crear un racó per al cafè i/o l’esmorzar.
-
Seleccioneu només els utensilis necessaris (eines, olles, tapes,
vaixella, coberts...).
- Si us manca espai, podeu endreçar tapes, paper o bosses al darrere de portes d’armaris.
-
Descarteu l’excés de pots de vidre i similars.
- Programeu menús setmanals per organitzar-vos millor a l’hora d’anar al
mercat i cuinar.
-
Quan torneu de comprar, no deixeu la compra sense desar.
-
Categoritzeu els aliments a la nevera.
- I guardeu-los en recipients similars per reduir el desordre visual. Per
ordenar-los, podeu fer servir pots, caixes, safates o cistells.
- Reviseu el rebost de tant, per descartar productes caducats i que no hàgiu de consumir.
I per a la sala d’estar:
- Mantingueu-ne l’ordre visual (coixins, cortines, llibres ben
alineats...).
-
Reviseu revistes i diaris i recicleu els que ja no siguin actuals.
-
Ordeneu música i pel·lícules per categories o per ordre alfabètic i
també els llibres per temàtica, autors o col·leccions.
- Centralitzeu la tecnologia i els seus accessoris.
Com
escriu Shunmyo Masuno a L’art de la senzillesa: “Als temples zen, els
monjos fem neteja cada matí i cada tarda (..) L’objectiu no és tan sols deixar
el temple lluent, sinó també polir les nostres ments per mitjà de l’acte de la
neteja (...) No deixis que t’alterin les angoixes ni els problemes. La clau per
tenir la ment forta i vital està, primer de tot, a posar ordre a les coses que
t’envolten”.
Més trucs fàcils per a altres zones de la llar, aquí.
www.montsemilian.com

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada