Translate

divendres, 18 de novembre del 2016

Feng Shui: Què és una llar?


(Aquest post correspon al text d'un article que vaig publicar el passat 28 d'octubre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat amb el títol de "Llar, dolça llar")

Al final de la pel·lícula “El màgic d’Oz”, Dorothy-Judy Garland exclama: “Enlloc s’està com a casa!” i per a ET aquesta és la seva dèria principal. A moltes vivendes hi penja un quadret brodat que diu: “Home, sweet home”.  Ikea pregona “Benvingut a la República Independent de Casa Teva”. I aquesta mateixa empresa sueca reflexiona, al seu darrer catàleg -que us recomano, ja que és ple de molt bones idees-, sobre què és una llar per a una sèrie de persones a qui s’ha plantejat aquesta qüestió.

Per a mi, una llar ha d’esdevenir un bàlsam per als seus habitants, un temple on recarregar-se d’energia. Tanmateix, se’m va ocórrer demanar opinions a través de les xarxes socials.

I aquestes són algunes de les boniques paraules que hi han dedicat:

“Un refugi, (...) una llar és amor; si no, no és una llar. (...) on les ànimes es troben” (María José, Barcelona).

“Una llar és un espai de foc; un racó de vida, de calidesa i d’aliment que cal preservar del mal vent i alimentar amb esforç” (Roser, Vilassar de Mar).

Al llarg dels segles filòsofs, escriptors i governants també hi han dit la seva:

“No estiguis massa temps lluny de casa teva” (Homer).

“La llar és on es trobi el cor” (Plini el Vell).

“Sempre sol, tot i que enmig dels homes, torno a la meva llar per abandonar-me als meus somnis i a la meva malenconia” (Napoléo).

“L’home feliç és aquell que essent rei o pagès troba pau a la seva llar” (J. W. Goethe).

Alguns, fins i tot,  li han trobat el punt còmic:

“Conec centenars de marits que serien feliços de tornar a la llar si no hi hagués una esposa esperant-los” (Groucho Marx).

Bromes a part, sembla que tots estem d’acord en què la llar és un espai de pau necessària.



www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada