Translate

dilluns, 25 de març del 2019

Més enllà del Feng Shui: Calmar la ment

La setmana passada ha estat notícia l’augment significatiu de seguidors del budisme a Catalunya. Algunes d’aquestes persones, entrevistades en una peça televisiva, afirmaven que els ajuda a calmar la ment, a desconnectar del ritme frenètic que regna a la nostra societat.


“El que pregunta es confon. El que respon es confon” (Buda)

El budisme és una doctrina filosòfica i espiritual que no creu en l’existència de déus. Es va originar a l’Índia entre els segles VI i IV aC, des d’on es va estendre a Àsia. Hi ha diverses escoles i la meditació és una de les seves pràctiques fonamentals.

Tanmateix, si es tracta, només, d’aquietar la ment, no cal fer-se budista. De fet, hi ha una tradició occidental de meditació. Només cal recordar les escoles gnòstiques, els místics cristians o els celtes, que feien una cosa semblant segons demostren algunes troballes arqueològiques.

Sigui com sigui, si us interessa el budisme, us recomano un llibre, que tot i que no és nou, resulta interessant.  Es diu “La fuerza del budismo” (Ediciones B). Recull una sèrie d’entrevistes que Jean Claude Carrière -escriptor francès que va ser col·laborador asidu de Luis Buñuel- va mantenir amb el Dalai Lama.

Aquest hi exposa la seva visió de la vida quotidiana, la política, la relació del budisme amb d’altres filosofies i religions, l’educació...

I, si us ve de gust meditar, podeu practicar-ho, també, d’altres maneres; per exemple, mitjançant tècniques taoistes.

L’important sempre acaba sent:

-         Connectar amb el nostre silenci interior.
-         Calmar la ment i distanciar-nos de la nostra vida per veure-la de forma més objectiva.
-         Aprendre a visualitzar.
-         Equilibrar els centres d’energia interns.
-         Elevar la consciència.

Que la calma us acompanyi.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada