Translate

dimarts, 5 de març del 2019

Més enllà del Feng Shui: Vibracions saludables


El taoisme és una filosofia nascuda a la Xina. Tot i que l’obra escrita més representativa n’és el Tao Te King (o I Ching) -la redacció de la qual s’atribueix a Lao Tse (segle IV aC), savi que va ésser mestre de Confuci-, la tradició n’assenyala un origen mític. Així, la seva història es remunta al regnat dels Tres Emperadors Sublims, Fills del Cel. Es creu que ells són els fundadors de la cultura xinesa i, per tant, els que hi van aportar els seus principals trets. Tanmateix, els antropòlegs relacionen les arrels d’aquesta civilització amb les primitives pràctiques xamàniques del centre d’Àsia.

L’objectiu d’aquesta visió del món consisteix en seguir el cami del Tao; això és, assolir la plena harmonia amb la natura tot seguint la màxima que diu: “ésser com l’aigua que flueix cap al seu objectiu sense esforç” (com deia Bruce Lee, “be water, my friend”).

En el marc del taoisme, s’hi troben disciplines com el fengshui, l’astrologia xinesa, la medicina tradicional xinesa i les arts marcials xineses. També, el Chi Kung, un sistema de meditació amb una part interna  -en què es practiquen una sèrie de visualitzacions per mobilitzar les energies corporals, transmutar-les i conservar-les per a una bona salut- i amb una part externa -amb una sèrie de moviments físics i respiratoris-. Es tracta d’una activitat preventiva més que terapèutica.

Una manera d’iniciar-s’hi és realitzant determinats exercicis de respiració -els quals es poden fer al llit mateix, tot just abans de llevar-se- que es coneixen com els cinc sons curatius. El so és vibració i els mestres taoistes van descobrir que un òrgan sa ho fa a una freqüència concreta. Així, cadascun d’aquests sons curatius vibra d’acord a la de cinc òrgans (pulmons, estómac, ronyons, fetge i cor) per contribuir a mantenir-los en bones condicions.

Si us interessa aprofundir en aquest tema, us convido a demanar-me’n més informació escrivint a fengshui@montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada