Translate

dilluns, 14 de desembre del 2020

Feng Shui: La màquina de la felicitat


Aquesta setmana he rebut un petit regal. La Carme Juliana que, a banda d’amiga, és una grafòloga excel·lent m’ha fet arribar una imatge d’una pàgina de Blanco  y negro del mes d’octubre de 1934.

Faig un incís per als qui no coneixeu aquesta revista. Va ser fundada l’any 1891 per Torcutato Luca de Tena. Les seves il·lustracions i col·laboracions literàries eren una novetat i va esdevenir la primera publicació periòdica espanyola en fer servir el color i el paper couché.

Tornant a l’article en qüestió, es tracta del llançament d’un consultori que porta per títol “Ideas a domicilio sobre decoración”.

El fengshui es practica des de fa 3.000 anys i, tot i que va més enllà, incideix sobre la decoració. Antigament, aquest coneixement, juntament amb l’astrologia, només el podia fer servir l’emperador i els especialistes en aquestes matèries treballaven exclusivament per a ell. Tan poderosos els consideraven.

Si anem a la història occidental, per descomptat que la capacitat d’ornamentar els interiors era, primer, patrimoni dels nobles i, més endavant, també de les classes benestants.

Concretament, en aquest retall dels anys trenta es fa palès un cert regust aburgesat. Per exemple, hi diu que s’hi pot demanar ajut per a dissenyar la font o la tanca del jardí, la pèrgola d’una terrassa i, atenció, l’uniforme d’un criat!

Per sort, les eines per a millorar l’espai on vivim o treballem s’han fet més assequibles per a totes aquelles persones que desitgin aplicar-les. Entre d’altres, les xarxes socials faciliten la seva divulgació.

I és que, com deia Le Corbusier (arquitecte, 1887-1965) “la casa ha de ser l’estoig de la vida, la màquina de la felicitat”. I tothom mereix ser feliç.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada