Aquesta setmana hem estrenat la primavera. Dels cinc elements que estableix la metafísica xinesa (foc, terra, metall, aigua i fusta), aquest darrer és el predominant en aquesta estació.
Representa l’energia que creix, que canvia i que supera obstacles, com la d’un arbre que malda per créixer amunt cercant la llum. Es relaciona, doncs, amb el desenvolupament, els impulsos, els desitjos, les ambicions i la creativitat.
És per això que també simbolitza la infantesa, plena d’esperança, i la pubertat, en què cal fomentar que els nois i noies vagin en una bona direcció, com una planta que es vol adreçar.
L’element fusta regeix el fetge i la vesícula biliar i, quan la seva energia no flueix bé, provoca ràbia i agressivitat.
Per mantenir el sistema hepàtic sa cal evitar els aliments fregits o greixosos, l’alcohol i l’excés de cafeïna i de lactis.
En canvi, convé menjar farina de civada, pa de sègol, faves, carbassó, mongeta tendra o bajoca, llimones, llimes i alvocat. També els aliments de fulla verda, com el bròquil, les cols de Brussel·les o els espinacs.
Quan l’element fusta es troba equilibrat al nostre cos, som creatius, dinàmics, pacients, flexibles, amb capacitat de visió.
Quan es troba desequilbrat, som intolerants, impacients, agressius; sentim frustració i ira i ens bloquegem i ofusquem.
El taoisme afirma que per conservar la salut cal adaptar-se als ritmes de la natura, segons els consells del text més antic sobre aquest estil de vida, el Clàssic de l’Emperador Groc (datat entre eñ 475 aC i el 220 dC). Recomana que, a la primavera, es consumeixin alguns aliments picants i que es vagi a dormir quan encara hi ha llum per llevar-se a l’albada.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada