Translate

divendres, 3 de març del 2023

Feng Shui: Animals mítics

Segur que associeu els protagonistes de la imatge que acompanya aquest article amb els restaurants xinesos. Es tracta dels anomenats “Pi Yao” o “Pi Xiu”, una barreja alada de gos i lleó. El folklore xinès els atorga la capacitat de portar bona sort i per això els col·loquen a l’entrada.

En fengshui també tenen la seva utilitat. Se’ls fa servir per neutralitzar l’energia del Tai Sui, una de les anomenades “afliccions anuals”. Es troba al sector direccional regit per l’animal de l’any xinès. Sempre coincideix amb la ubicació del planeta Júpiter. Enguany es troba al sector Est, que correspon al conill.

Els mestres aconsellen que allà on cau no s’hi facin reformes ni es foradi la terra; és a dir, que no es faci gran terrabastall; en definitiva, que no se’l molesti.

Segons la tradició, cal posar-hi bé dos Pi Yao bé dos Chi Lin, que també són criatures llegendàries amb cap de drac, escames de peix i cos de cavall. De totes dues menes se’n troben de mida petita, com de figureta decorativa. No us imagineu pas els de gran tamany que observareu a la porta d’alguns establiments.

Amb un enfocament més modern, però, es recomana tan sols posar alguna cosa nova mirant en aquesta direcció.

Una altra de les afliccions anuals és el Sui Po, al sector oposat al Tai Sui. Per tant, aquest any se situa a l’Oest. Tampoc no hi resulten adequades les reformes o similars. Es pot neutralitzar mitjançant els animals mítics esmentats o afegint a la decoració una safata de rodona de metall daurat o de color bronze.

I, per acabar, un darrer consell. Els Chi Lin i els Pi Yao mai no s’han de situar ni arran de terra (és a dir, els cal un pedestal) ni tampoc en cuines i banys.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada