Translate

dimarts, 28 de febrer del 2023

Més enllà del Feng Shui: Llegendes mil·lenàries

Jing Fang va viure durant el segle I a.C. La seva fama anava creixent amb cadascuna de les seves encertades prediccions. Tant era així que va ser convidat a la cort perquè vaticinés el futur. Ell va advertir que hi hauria unes inundacions terribles. Tanmateix, quan aquestes van arribar, en lloc de ser admirat pel seu avís, va ser acusat de ser-ne el causant i empresonat.

Una altra llegenda diu que al segle II l’emperador enviava agents encoberts per tot el país per tal que esbrinessin què pensava la gent del seu govern. Dos d’ells van visitar un home anomenat Li, que sabia tant d’astronomia i astrologia que va preveure l’arribada dels espies, va veure que anaven disfressats i els va descobrir. Ells van quedar tan sorpresos de la seva destresa que, quan un dels dos va ascendir a mandarí, va demanar a en Li que fos el seu conseller.

Un dia, el governador va anunciar el seu casament i tots els alts funcionaris de la seva província es veien en l’obligació d’enviar-li algun regal. Li va interpretar que hi hauria problemes i va recomanar al seu cap que no n’hi fes cap. Tanmateix aquest no en va fer cas i va ordenar que el mateix Li li portés un obsequi. Li es va fer el despistat i va arribar tard a la cerimònia per no haver-l’hi de lliurar. Això va ser una sort perquè el governador va ser arrestat per corrupció i es va considerar que tothom que li havia regalat quelcom formava part de la trama i va ser represaliat.

Ja veieu que, tot i que les profecies poden esdevenir una arma de doble tall, no està de més tenir en compte els consells d’un bon astròleg.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada