Translate

diumenge, 19 de febrer del 2023

Més enllà del Feng Shui: La serp enroscada

Heu sentit esmentar mai l’energia kundalini? Es tracta d’energia vital acumulada al primer txacra, a la base de la columna vertebral. Els txacres són com una mena de vàlvules que reparteixen l’energia per tot el nostre organisme.

La Viquipèdia diu que “kundalini” vol dir, en sànscrit, “cargolada” i per això se la compara amb una serp enroscada i adormida que, quan es desvetlla, provoca un augment de la consciència.

Es diu que aquest despertar provoca un procés de transformació personal que pot incidir en els aspectes físics, mentals, emocionals i espirituals.

Cada vegada més s’estan fent populars algunes pràctiques per activar aquesta energia, sense tenir en compte els seus perills ja que, quan es fa de manera forçada, pot produir molts problemes; entre d’altres, ruptura dels cossos etèrics, trastorns nerviosos, desordres emocionals, obsessions, canvis bruscos de caràcter, esquizofrènia, al·lucinacions, insomni, excés d’energia que pot perjudicar algun òrgans vitals com el  pàncrees, la melsa, el fetge, l’úter o els ovaris.

L’escriptor Manly P. Hall (1901-1990) escrivia al respecte: “És l’ensenyament més secret dels sants orientals, perquè ells saben que aquesta força cargolada no només porta a la il·luminació, sinó que, com la serp que la simbolitza, també és mortalment verinosa. (...) Aquestes grans veritats en mans d’individus incapaços de comprendre-les o aplicar-les correctament, destrueixen la intel·ligència i la raó”.

Es tracta de practicar allò que harmonitza, com per exemple la meditació o el Reiki, i no el que desequibra.

Tanmateix, el cert és que cada vegada hi ha més pràctiques que es proposen atiar la kundalini. Sempre havien estat considerades secretes i sagrades i només reservades per a deixebles preparats físicament, mental i espiritual.

Després del menjar ràpid i el món a tota velocitat arriba l’espiritualitat a marxes forçades. Què tal si ens ho prenem amb una mica més de calma?

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada