Translate

dissabte, 4 de febrer del 2023

Més enllà del Feng Shui: Sóc a casa

La comunitat internacional Plum Village acaba de posar, a disposició de tothom, una pel·lícula per honorar Thich Nhat Hanh, el seu venerat mestre i fundador, i per commemorar el primer aniversari del seu traspàs, esdevingut el 22 de gener de 2022, als 95 anys.

Dirigida per Max Pugh, la podeu veure a You Tube si n’escriviu el títol al cercador: I have arrived I am home. En els vuit primers dies ja havia aconseguit 1.848 visualitzacions.

Thich Nhat Hanh, va ser un monjo budista nascut l’any 1926 al Vietnam a més d’activista per la pau, erudit, poeta, escriptor i promotor del budisme zen a Occident. Se’l considerava la segona autoritat mundial sobre budisme al darrere del Dalai Lama.

En esclatar la Guerra del Vietnam va iniciar la seva missió pacifista, que l’abocà a un exili molt llarg. El 1982 va fundar, a prop de Bordeus, la comunitat de meditació budista Plum Village (plumvillage.org), on vivia, el monestir budista més gran d’Europa.

L’any 2014 va sofrir una hemorràgia cerebral, de la qual va sobreviure quan semblava que no hi havia esperança, tot i que mai més ja no va poder parlar.

Aquest documental mostra la seva tornada al temple de Tu Hie, al seu país d’origen, on ell havia començat el seu camí als 16 anys, així com els seus tres darrers d’anys de vida, la seva mort, i les cerimònies del seu comiat, seguides arreu del món per milers de persones i dignes d’un déu.

“He arribat. Sóc a casa”, la traducció del seu títol, són les paraules que el van ajudar a trobar la pau quan va haver de deixar la seva terra. Cal entendre-hi que la nostra llar és dins nostre allà on siguem sempre i quan ens mantinguem presents en l’ara i en l’aquí, sense parar atenció ni al passat ni al futur, perquè tan sols existeix el present.

El seu retorn a les arrels, explicat pels seus deixebles, és una exemple de vida i de mort, d’una mort amb acceptació, pacífica. El seu llegat segueix viu i ens ho recorden les seves cendres, escampades als jardins de tots els monestirs de Plum Village.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada