Translate

divendres, 10 de febrer del 2023

Feng Shui: Consells sobre il·luminació

El fengshui insisteix en el fet que les persones ha de gaudir de llum natural per evitar trastorns de la salut.

Si es viu o es treballa en un entorn sense finestres o amb poca il·luminació, resulta convenient substituir les bombetes ordinàries per les anomenades “d'espectre complet”.

Per obtenir la comoditat visual necessària, cal considerar que, en un ambient de treball, s’aconsella un mínim de 500 lux. Per fer-nos una idea, el sol ofereix, a l’estiu, 100.000 lux i, a l’ombra, 10.000 lux; una nit de lluna plena equival a 0,2 lux.

A més, per a un bon funcionament del rellotge biològic, els experts recomanen tenir en compte la temperatura del color segons l’activitat i el moment del dia. Per exemple, càlida als espais de descans.

Això a banda, aquesta qüestió també permet triar uns dels elements decoratius més destacats d’una estança: les làmpades.

Ara bé, com triar-les i fer-les servir? Vet aquí alguns consells:

- Per crear ambients acollidors sempre és millor prescindir dels llums de sostre i optar per llums a les zones baixes (tauletes, etc.) o per aplics.

- Les làmpades de peu o de paret amb un braç flexible també poden ser una bona elecció, tant a la sala d’estar com al dormitori, perquè deixen adreçar el focus allà on cal.

- Per a una taula de menjador, una amb forma de campana al sostre resulta ideal per repartir bé la llum.

- Podem escollir làmpades amb acabats que facin conjunt amb els dels mobles.

- Estan de moda les grans lluminàries que capten el protagonisme, encara que també ens podem inclinar per models discrets que deixin destacar la resta de la decoració.

- També són tendència els globus amb acabats de llautó.

- És molt important veure-s’hi bé a la cuina, amb una llum freda que respecti el color dels aliments i que il·lumini bé les àrees de treball.

- Al bany, cal il·luminar bé el mirall.

Si teniu en compte tot això, oli en un llum!

Més informació sobre il·luminació en aquest altre article.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada