Translate

divendres, 10 de març del 2023

Feng Shui: Dormitoris de capçalera

Segons els principis més bàsics del fengshui, tots els llits han de disposar de capçal.

I és que, de forma simbòlica, aquest equival al que s’anomena “la tortuga”, un dels 5 animals celestials amb els quals treballa l'Escola de la Forma o Paisatge, una de les que conformen l’escola Clàssica o Tradicional. Representa la protecció que sempre hi ha d'haver al darrera d'un edifici o d’una persona en un interior.

Una bona tortuga, sòlida i protectora, equival a estabilitat i seguretat. És per això que al darrere d’una construcció cal quelcom que  l'empari -una muntanya sense perill de desprendiments, un grup d'arbres, edificis una mica més alts- i que s’aconsella no seure o dormir d'esquena a una porta. De la mateixa manera, es necessita un bon raspatller en una cadira o un capçal al llit.

Això ens ajuda a sentir-nos protegits i segurs i a no desgastar la nostra energia que, inconscientment, perdem quan seiem o descansem en situacions poc favorables, les quals desperten el nostre instint primitiu i subconscient i ens fan estar més alerta del que sembla.

Aquestes són algunes de les tendències de moda pel que fa a capçals:

- Encoixinats.

- Amb funda, molt pràctics a l’hora de mantenir-los net.

- Fets de fibres naturals i/o reixeta.

- Capçals a mida. Aquí s’ha de tenir cura que no siguin del tipus prestatge, ja que això esdevé massa pes energètic sobre els caps dels dorments.

- Grans i/o amb “orelles”. Val a dir que tot, en fengshui, ha de ser proporcionat i un capçal excessiu suposa massa pes al damunt.

En canvi, no es porten els capçals:

- Amb tapisseria estampada.

- De fusta fosca.

- Del tipus “cortina”.

- De forja, també desaconsellables des del punt de vista de la salut, ja que els metalls es carreguen d’electricitat estàtica que passa als cossos dels qui hi descansen.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada