Translate

dilluns, 4 de setembre del 2023

Més enllà del Feng Shui: L'antídot

 

A l’antiga Xina, quan una parella es casava, es quedava a viure a casa d’ell i convivien, així nora i sogra. Les desavinences entre una i l’altra solien ésser tan típiques i tòpiques com reals.

Una vegada, una jove no va poder més perquè la seva mare política tot ho trobava malament (com netejava, com cuinava, com s’empolainava) i el seu marit, acovardit, no li donava suport.

Desesperada, va anar a visitar una vella sàvia, experta en herbes i sortilegis, que vivia a la muntanya perquè l’assessorés sobre verins. Aquesta li va dir que en matèria de metzines cal anar a poc a poc i emprar petites dosis per no deixar petjades.

Va dir: - Et donaré una barreja d’herbes tòxiques amb les quals hauràs de fer massatge a la teva sogra dos cops al dia. Perquè accepti aquest tractament administra-li aquestes gotes, que la faran posar malalta. Quan l’hagi vista el metge, que no sabrà què li passa, em fas cridar i aleshores li receptaré els massatges.

Tot es va desenvolupar segons el previst. La fetillera va prescriure unes infusions i uns massatges i va ensenyar a la jove com fer-los. Amb aquests, la sogra es va anar relaxant, el seu caràcter va millorar i les energies de les dues dones es van anar harmonitzant.

Al cap de dues setmanes, sentien veritable afecte l’una per l’altra. Tant és així, que a la nora la van envair els remordiments i va córrer cap a la xamana per demanar-li un antídot. Aquesta va somriure i va exclamar: - No t’hi amoïnis. La tisana no és pas verinosa sinó beneficiosa. El meu pla s’ha acomplert. La pràctica del Tao ens ensenya a transformar el negatiu en positiu.

Això va esdenir una revelació per a la noia i, a partir d’aleshores, va visitar sovint la vella de les muntanyes de qui va aprendre tots els secrets fins que va esdevenir la seva successora com a metge de cossos i d’ànimes.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada