Translate

divendres, 21 de juny del 2024

Més enllà del Feng Shui: Consells per a un estiu saludable

L’aiurveda és un sistema de medicina tradicional de l’Índia que es practica sobretot en aquest país i al Nepal. Es basa en la cura del cos per restaurar l’equilibri entre el físic, la ment i l’esperit mitjançant, entre altres coses, règims alimentaris, herbes medicinals, olis, massatges, ioga i meditació.

Divideix les persones segons la seva tendència energètica o dosha, que pot ser vata (aire), pitta (foc) o kapha (aigua i terra). Cadascuna d’aquestes tipologies posseeix unes característiques específiques que cal tenir en compte.

Avui comença l’estiu i la constitució pitta s’activa amb el sol. Quan aquesta energia es troba equilibrada ens porta a expressar-nos obertament, a mantenir-nos fidels a les nostres creences i a escoltar amb compassió. Per contra, si hi ha un desequilibri, la ira, la irritabilitat i les erupcions a la pell fan la seva aparició.

Algunes indicacions per mantenir aquest equilibri són:

- Practicar la respiració calmada acompanyada d’estiraments.

- Consumir aliments frescos com la síndria, el cogombre, les maduixes, els espàrrecs, les cols, el blat de moro, els espinacs  o la menta.

- No abusar de l’alcohol ni del cafè perquè augmenten l’energia calenta del cos.

- No excedir-se a l’hora de fer exercici i treball físic i intel·lectual.

- Meditar en silenci.

- Dormir molt. A l’estiu, es recomana anar a dormir d’hora i llevar-se també d’hora.

- Beure petites quantitats d’aigua sovint per mantenir la hidratació justa.

- Evitar treballar de nit.

No sempre resulta fàcil seguir aquests consells, però sí que us animo a fer tot el possible per gaudir de l’entrada a l’estiu i d’una bona revetlla de Sant Joan.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada