Translate

divendres, 13 de setembre del 2024

Més enllà del Feng Shui: Nous costums per a la pau interior

Sembla que parlar de meditació està de moda però el cert és que existeix des de l’antiguitat en el marc de diferents creences encara que no constitueix una pràctica religiosa en si mateixa. Ja s’esmenta als Vedes hindús, al voltant de l’any 1.500 a.C, i coneixem, per la Torah, que hi havia pràctiques meditatives jueves sobre l’any 1.000 a.C. Se sap que es trobava present a les tradicions taoista i budista entre el 600 i el 400 a.C. I a Occident va començar a penetrar, cada vegada amb més força, a partir dels anys 70 del segle XX.

Sigui quina sigui la modalitat de meditació que es triï, sempre ens en podem beneficiar:

Permet la relaxació física i mental.

- Equilibra les emocions.

Alleuja el dolor.

Controla la pressió alta.

- Reforça el sistema immunològic.

- Millora la qualitat del son.

- Redueix l’estrès.

- Augmenta la capacitat de concentració.

Enforteix la memòria.

- Facilita la connexió amb un mateix, l’observació objectiva de la realitat i la resposta a solucions de problemes.

Tanmateix, cal advertir que, com gairebé tot, té contraindicacions i no es recomana a persones amb problemes de salut mental. També està bé recordar que no es tracta de posar la ment en blanc, com molta gent creu.

El proper dia 18 de setembre enceto la vuitena temporada del grup de meditació que vaig iniciar amb la voluntat d’acompanyar en aquesta pràctica a qui ho desitgés. Val a dir que el principal repte amb què ens trobem és que les persones participants la incloguin en el seu dia a dia. I és que gairebé tots no deixem de tenir cura diària, per exemple, del nostre aspecte extern però estem poc acostumats a mirar per al nostre benestar mental.  La meva proposta d’enguany està pensada per a, de mica a mica, aconseguir que la meditació s’introdueixi en la rutina. Quan me’n surti, us ho explico.

Més sobre meditació, aquí.

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada