Translate

divendres, 1 d’octubre del 2010

Sou col·leccionistes?

Si cap on va la nostra atenció va la nostra energia, valoreu vosaltres mateixos quina despesa energètica comporta mantenir una col·lecció.

Hi ha col·leccions que són productives -i no exclusivament des d'un punt de vista econòmic-. Per exemple, si ets professor d'universitat i tens les lleixes plenes de llibres que t'ajuden amb la feina; o si tens molts insectes dissecats i resulta que ets un entomòleg; o si tens els calaixos farcits de pedres perquè ets geòleg; o si tens les prestatgeries plenes de DVDs perquè t'apassiona el cinema i no només acumulen pols sinó que les veus de tant en tant...

N'hi ha d'altres, però, sobre les quals cal reflexionar. Com ara, val la pena tenir una vitrina plena de figuretes de cristall que, quan els hem de treure la pols, perdem temps i paciència perquè ja en tenim dues-centes?

Això ho hem de valorar nosaltres mateixos posant en un plat de balança el que determinada col·lecció ens aporta i, de l'altra, el que ens exigeix. Al final de l'equació sempre hauríem de sortir guanyant. Si no, de nou, caldria fer l'exercici de buidar tot allò que ens resta energia. I no sempre resulta fàcil tallar els fils invisibles que ens uneixen a les nostres possessions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada