Translate

dimecres, 7 d’octubre de 2015

Feng Shui viscut: Fusta i dispersió

Ahir vaig llançar aquesta pregunta al meu Facebook“Si les llars ens diuen moltes coses de qui les habita, què us suggereix l’espai d’aquesta imatge des del punt de vista del Feng Shui? I les respostes han estat molt encertades.

Han apuntat, entre d’altres, que hi ha una certa acumulació de coses, una certa agressivitat (fletxa, lleó, miralls), natures mortes o “reprimides” (bonsai), foscor... I tot això és molt cert.

Primer de tot, i gustos a banda, en destaca la dispersió: massa objectes decoratius. Si sempre insisteixo que casa nostra ens ha de servir per carregar-nos d’energia, imagineu com deu ser tenir cura d’una llar amb els espais tan plens. Només a treure-hi la pols, ja es comencen a complicar les coses.

D’altra part, la fletxa esdevé un símbol agressiu doncs no endebades es tracta d’una arma. Passa el mateix amb les màscares tribals, escopetes, espases, etc. Tots aquests elements solen delatar conflictes. El Feng Shui no és només simbologia però aquesta –i el seny– en són uns bons aliats.

Pel que fa al lleó, en aquest cas es tracta d’un element que serveix per picar a les portes. I, a l’agressivitat que en puguin captar algunes persones, s’hi afegeix la connotació de picar a la paret, d’acudir allà on no hi ha resposta... A més a més, si us hi fixeu bé, veureu que no té ulls.

Les flors seques i elements similars s’admeten en Feng Shui sempre i quan siguin imatge de vida, amb colors vius, i no estiguin fetes malbé ni acumulin massa pols. Els espais han de traspuar llum i vida, alegria i una mica de color.

Dels miralls, cal anar amb compte amb què reflecteixen i d’altres aspectes que tracto en aquest enllaç.

A tot això m’agradaria afegir que moltes vegades, la dispersió decorativa, amb excés d’elements de la natura (frescos o secs, vius o morts), coincideix amb persones de kua fusta; és a dir de kua 3 o kua 4. Calcular els kuas de les persones ens ajuda a saber quines orientacions són més favorables per a elles però ens ajuden, també, encara que sigui una mica, a conèixe’n determinats aspectes. Si voleu calcular el vostre, trobareucom fer-ho en aquest article.


L’element fusta representa, entre d’altres, les plantes. D’aquí aquest símil entre una planta que creix sense  que ningú no la podi amb l’energia de fusta que fa augmentar i augmentar els elements en un espai.


Podem conèixer una persona pel que la seva llar diu d'ella. I, si canvies la llar, canvies la persona. T'has aturat a pensar què diu casa teva de tu?


Si hi estàs interessat/da, demana'm més informació sobre el coaching de la llar.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada