Translate

dimarts, 30 de juliol del 2019

Més enllà del Feng Shui: A través del temps


L’estiu convida a cercar una estona i un raconet a recer de la calor, de les mosques i dels mosquits per submergir-se en una lectura lleugera i refrescant. El títol d’avui correspon a un dels llibres que us vull recomanar per evadir-vos i que potser alguns ja coneixeu.

Comencem, però, pel seu autor, Brian Weiss (Nova York, 1944), psiquiatra i escriptor d’èxit. Es va graduar amb honors a les universitats de Columbia i Yale. Ha estat professor a la Universitat de Miami i director del Departament de Psiquiatria del Centre Mèdic Mount Sinai,  també a Miami.

A partir de la seva pràctica professional de la Psiquiatria va desenvolupar una metodologia per treballar la regressió a vides passades.

Al llibre Muchas vidas, muchos maestros (Ediciones B), del qual ja se n’ha celebrat el 30è aniversari i ha estat traduït a quaranta idiomes, narra les seves vivències amb la Catherine, una pacient clau en la seva trajectòria. El que va començar com una sessió d’hipnosi psiquiàtrica més va acabar revelant a Weiss tot un món per explorar, no només pel que fa a la reencarnació sinó també en relació a la pervivència de l’ànima després de la mort.

Segons la seva experiència, que ha treballat la regressió amb més de quatre mil persones, recordar situacions traumàtiques de vides anteriors ajuda a guarir traumes, fòbies, etc.

Si la seva primera obra (Muchas vidas...) se centra en el cas que va determinar el rumb de la seva carrera, el segon, A través del tiempo, narra els treballs amb diverses persones.

Si les llegiu, i us quedeu amb ganes de més, n’hi ha moltes d’altres; entre les quals Lazos de amor, Los mensajes de los sabios, Meditación, Espejos del tiempo o Eliminar el estrés.

Segur que us atraparan. I és que, com deia el místic Teilhard de Chardin, “No som éssers humans que tenen una experiència espiritual. Sóm éssers espirituals que tenen una experiència humana”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 29 de juliol del 2019

Més enllà del Feng Shui: El moliner, el seu fill i l'ase


Avui manllevo el títol d’aquest article d’una faula de Jean de la Fontaine (segle XVII).

Explica que, un dia, un moliner i el seu fill han d’anar a mercat. Així és que carreguen la mercaderia al seu ase mentre ells marxen a peu al seu costat. De sobte, uns veïns se’n burlen perquè caminen en lloc d’aprofitar el mitjà de transport.

Aleshores, el moliner fa pujar el fill a l’ase. En passar per uns rentadors, unes dones exclamen que el fill no té pietat del pare, ja gran. Decideixen, doncs, que sigui aquest qui munti l’animal.

Amb l’home al damunt del ruc, uns camperols criden que és un pare sense sentiments per permetre que el noi vagi a peu mentre ell va tan còmodament instal·lat.

Tots dos damunt l’ase emprenen el darrer tram del viatge fins que unes ancianes els titllen de maltractadors per carregar tant un pobre animal.

Encara que molt antigues, les faules retraten molt bé la naturalesa humana d’abans i sempre. La història del moliner, el seu fill i l’ase posa de manifest que es faci el que es faci mai tothom estarà content.

Imagineu que avui celebrem, posem per cas, el “Dia mundial de les persones a qui agrada el cafè sense sucre” i aquesta és una qüestió per la qual es pot ser discriminat i, fins i tot, empresonar. Imagineu que sóc un personatge públic i que signo un manifest a favor de prendre el cafè com a cadascú li agradi més. Mireu d’endevinar quantes persones, sense valorar per res el meu suport, em retreuran no haver penjat la bandera del cafè sense sucre en un lloc ben visible de casa meva.

Quan l’any vinent, signi el manifest i pengi la bandera, em recriminaran no haver fet, jugant-me el físic, un video en directe a les xarxes socials mentre em prenc un cafè sense sucre.

Si, en lloc de valorar les accions positives, ens centrem en criticar-les per allò que, subjectivament, creiem que hi manca, penso sincerament que ens ho hem de fer mirar.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


dimarts, 23 de juliol del 2019

Feng Shui: Estiu reparador


A l’estiu, la calor i el cansament acumulat al llarg del curs ens obliguen a afluixar el ritme, a cercar moments per a nosaltres mateixos/es, a descansar i a gaudir de petits plaers com una posta de sol, un sopar amb els amics, una tarda a la piscina, un refresc a l’ombra o un passeig a la vora del mar.

A l’estiu, solem disposar de més espai, temporal i mental, per a la reflexió, per revisar el nostre camí i per pensar per on volem seguir.

A l’estiu, convé carregar piles per afrontar els nous reptes que vindran.

Ja fa uns anys vaig iniciar el projecte Escola del Benestar, amb propostes diverses. des del Grup de Meditació fins a tallers de Fengshui breus i molt pràctics fins al Curs Professional de Fengshui presencial o a distància.

El coneixement d’aquesta i d’altres disciplines ens ajuda a estar amb harmonia amb nosaltres mateixos/es i amb l’entorn.

Si aquest és un dels teus nous propòsits, i alguna de les meves propostes t’interessen, posa’t en contacte amb mi escrivint a fengshui@montsemilian.com o trucant al telèfon 645 13 69 97 per ampliar la informació. T’atendré amb molt de gust-


Grup de meditació
S'adreça tant a persones que no la practiquen habitualment, per tal que en puguin aprendre i aprofundir-hi de forma gradual, com a persones que ja hi estan avesades. Es treballen diverses formes de meditació així com treballs interns i s’adapta a les necessitats dels/les assistents.

Tallers de Fengshui
2 hores de durada. Programa a determinar.

Curs de Fengshui Professional
Engeguem una nova edició al setembre.

dimarts, 2 de juliol del 2019

Més enllà del Feng Shui: Sense odi ni impaciència


Els exercicis taoistes anomenats “els cinc sons curatius” persegueixen l’harmonia física i mental. Es recomana dur-los a terme entre tres i nou vegades al dia cadascun; si pot ser, en llevar-se.

En articles anteriors hem tractat les pràctiques relativesal benestar del fetge, els pulmons, l’estómac i els ronyons i a les emocions que, en medicina tradicional xinesa, s’hi associen. Avui arribem al darrer per treballar el cor, un dels òrgans vitals més importants.

A l’antiga Xina es creia que la consciència hi residia. Així, “Hsin”, la paraula xinesa que significa “cor” també vol dir “ment”, referida a la ment emocional per distingir-la de la ment racional (“Yi”). No és difícil entendre la relació del cor amb les emocions si ens adonem de les reaccions d’aquest òrgan segons ens sentim; per exemple, quan tenim por o quan ens espantem.

Segons aquesta teoria és com si tinguéssim dos cors: d’una part, el celestial, també anomenat “palau de cristall”, que representa la saviesa i viu al cap, i, de l’altra, el cor emocional, que viu al pit. Quan naixem, és el celestial el que lidera el nostre desenvolupament. En créixer, és l’emocional el que ens controla si no és que enfortim el nostre cor celestial.

Els sons curatius contribueixen a refredar els òrgans i a restaurar-ne l’energia positiva. Segons la teoria dels cinc elements, el cor correspon a l’element foc.

Per fer-lo, inhaleu profundament  i, després, exhaleu mentre arrodoniu els llavis i emeteu el so “jau”, allargant la lletra “u”. En treure tot l’aire, visualitzeu el vostre cor banyat d’una llum vermella i com en marxen les emocions negatives com l’odi, l’arrogància, la crueltat i la impaciència.

Hi ha un provebí xinès que diu “La gent té cura del seu cabell cada dia. Per què no del seu cor?”

fengshui@montsemiilan.com
www.montsemilian.com