Translate

dimarts, 25 de juny del 2019

Més enllà del Feng Shui: Respirar per ser lliures


Després d’haver parlat en articles anteriors dels sons curatius relatius al fetge, als pulmons i a l’estómac, respectivament, avui us en presento el dels ronyons.

Es tracta d’exercicis de respiració taoistes que cerquen l’harmonia tant física com mental. S’aconsella de practicar-los, com a mínim, tres vegades al dia cadascun i, si és possible, a primera hora del matí.

El so curatiu dels ronyons consisteix esdevé una tècnica per mantenir-los sans i afavorir-ne un funcionament eficaç.

Segons la teoria dels cinc elements, els ronyons corresponen a l’element aigua. En medicina tradicional xinesa, aquest equival al que s’anomena l’energia “yin pura”, freda en comparació a la que representa el foc, que és “yang pur”, tot escalfor.

Sense sortir d’aquest marc teòric, si s’acumula massa escalfor als ronyons, aquests no poden funcionar de forma correcta. Com a curiositat, per veure la relació dels ronyons amb el fred, cal fer notar que l’emoció negativa associada als ronyons és la por i, quan algú s’espanta molt, se sol dir que “s’ha quedat gelat”.

Realitzar, doncs, aquest so curatiu, millorarà no només el funcionament d’aquests òrgans sinó que ajudarà a neutralitzar la por.

Per fer-lo, concentreu-vos en els vostres ronyons, a banda i banda de la columna vertebral, a la part baixa de l’esquena. Seieu en una cadira amb les cames juntes, de manera que es toquin genoll amb genoll i turmell amb turmell. Inhaleu profundament mentre inclineu el tronc endavant i, amb les mans, abraceu els genolls. Mentre feu això, arrodoniu l’esquina i eleveu la mirada. Notareu que la zona de l’esquena on hi ha els ronyos s’estira. Després, exhaleu tot l’aire mentre emeteu el so “txuguei”, allargant la lletra “e” de la síl·laba “guei”. En treure tot l’aire, empenteu la columna contra els ronyons i imagineu-los dins d’una bossa de color blau que es buida de totes les pors emmagatzemades. En acabar, seieu amb l’esquena recta i respireu de manera profunda fins tornar a repetir l’operació.

Deia Horaci que “qui viu amb por mai no serà lliure”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada