Translate

dimarts, 2 de juliol del 2019

Més enllà del Feng Shui: Sense odi ni impaciència


Els exercicis taoistes anomenats “els cinc sons curatius” persegueixen l’harmonia física i mental. Es recomana dur-los a terme entre tres i nou vegades al dia cadascun; si pot ser, en llevar-se.

En articles anteriors hem tractat les pràctiques relativesal benestar del fetge, els pulmons, l’estómac i els ronyons i a les emocions que, en medicina tradicional xinesa, s’hi associen. Avui arribem al darrer per treballar el cor, un dels òrgans vitals més importants.

A l’antiga Xina es creia que la consciència hi residia. Així, “Hsin”, la paraula xinesa que significa “cor” també vol dir “ment”, referida a la ment emocional per distingir-la de la ment racional (“Yi”). No és difícil entendre la relació del cor amb les emocions si ens adonem de les reaccions d’aquest òrgan segons ens sentim; per exemple, quan tenim por o quan ens espantem.

Segons aquesta teoria és com si tinguéssim dos cors: d’una part, el celestial, també anomenat “palau de cristall”, que representa la saviesa i viu al cap, i, de l’altra, el cor emocional, que viu al pit. Quan naixem, és el celestial el que lidera el nostre desenvolupament. En créixer, és l’emocional el que ens controla si no és que enfortim el nostre cor celestial.

Els sons curatius contribueixen a refredar els òrgans i a restaurar-ne l’energia positiva. Segons la teoria dels cinc elements, el cor correspon a l’element foc.

Per fer-lo, inhaleu profundament  i, després, exhaleu mentre arrodoniu els llavis i emeteu el so “jau”, allargant la lletra “u”. En treure tot l’aire, visualitzeu el vostre cor banyat d’una llum vermella i com en marxen les emocions negatives com l’odi, l’arrogància, la crueltat i la impaciència.

Hi ha un provebí xinès que diu “La gent té cura del seu cabell cada dia. Per què no del seu cor?”

fengshui@montsemiilan.com
www.montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada