Translate

dilluns, 10 de juny del 2019

Més enllà del Feng Shui: La tristor vesteix de blanc


Diu un proverbi xinès que “si ets pacient en un moment d’ira, escaparàs a cent dies de tristor”.

Al meu article de la setmana passada, hi explicava un exercici dels anomenats “els cinc sons curatius”, útil per apaivagar, justament, la ràbia i les emocions associades, totes elles residents -segons el txi kung i la medicina tradicional xinesa- al fetge.

Cadascun dels òrgans vitals controla, doncs, un dels cinc elements (fusta, foc, terra, metal i aigua). Si la ira viu al fetge (element fusta, color verd), la tristor habita als pulmons (element metall, color blanc). El primer dels sons curatius esmentats serveix per equilibrar-los i expulsar-ne aquest sentiment.

L’equilibri dels cins elements s’altera si algun dels òrgans vitals se sobreescalfa. Per exemple, si la calor s’acumula en excés als pulmons, s’experimenta, entre d’altres desajustos, tristesa, melangia o depressió. Curiosament, l’element metall també correspon a la tardor, una estació altament “melancòlica”.

El so és una vibració. Cada so i cada òrgan sa vibren a una determina freqüència. Cada so curatiu manté el seu òrgan vinculat en estat d’equilibri i, per tant, de salut. Tant si estem tristos com si tenim problemes pulmonars ens anirà bé practicar el primer d’aquests sons.

Per fer-ho, mentre inspireu pel nas en quatre temps, tanqueu la boca amb les dents superiors a tocar de les inferiors, separeu al màxim les comissures dels llavis (com si somriguéssiu de forma exagerada) i col·loqueu la punta de la llengua a les genives inferiors. Sense bellugar aquesta posició, treieu l’aire per la boca, també en quatre temps.

El so que produireu (“ssssss”) és el que cerquem. Mentre ho  feu, visualitzeu els pulmons dins d’una bossa de llum blanca que deixa marxar la tristesa. Si no heu estat pacients en un moment d’ira, us lliurareu de cent dies de tristor.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada