Translate

dimarts, 18 de juny del 2019

Més enllà del Feng Shui: Respirar per rejovenir


Després d’haver parlat en articles anteriors del primer i del segon sons curatius, relatius al fetge i als pulmons respectivament, avui us en presento el tercer, que correspon a l’estómac.

Aquests sons consisteixen en exercicis de respiració taoistes que cerquen l’harmonia física i mental. S’aconsella que els practiquem al matí, quan acabem de despertar-nos.

El tercer dels mateixos equival al que s’anomena respiració abdominal o natural, perquè és la forma com respiren els nadons. En realitzar-la, es fa un massatge suau als òrgans vitals, especialment als ronyons, a l’abdomen i, també, a la glàndula tim, la més important per conservar jove l’organisme, segons la medicina tradicional xinesa.

Aquesta glàndula es troba al tórax, davant del cor i darrera de l’estèrnum. Quan naixem és gran i, fins a la pubertat, segueix creixent. Després es fa més petita i a l’edat adulta gairebé desapareix.

Pertany al sistema immunològic i produeix els limfòcits T, que, mitjançant la segregació d’hormones, elimimen microorganismes i agents nocius

Per dur a terme aquesta respiració, inhaleu a poc a poc pel nas tot omplint la part baixa dels pulmons i fent que l’abdomen agafi volum.

Després, exhaleu per la boca mentre empenteu estómac i abdomen cap endincs, cap a la columna vertebral.

La inhalació i l’exhalació han de ser lentes, continuades, d’igual durada i tan silencioses com sigui possible.

Cal repetir-les almenys durant tres vegades. Si és possible, però, s’aconsella de fer-ne nou.

L’objectiu és canviar els hàbits respiratoris. Cal temps i pràctica però els beneficis per a la salut, el rejoveniment i la longevitat s’ho valen.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada