Translate

dilluns, 3 d’agost del 2020

Feng Shui: La piràmide del Louvre

Fa uns dies, parlava del fengshui d’alguns edificis de Hong Kong; entre ells, el del Bank of China. que justament incomplia algunes de les pautes que marca aquesta disciplina.

Avui us vull explicar el fengshui de la famosa piràmide del Louvre, que és obra del mateix autor, l’arquitecte xinès I.M. Pei. No exempta de polèmica, tot i que Pei va ser recompensat amb l’Officier de la Legión d´Honeur, es va acabar l’any 1989.

En un moment en què el cèlebre Museu no passava pel seu millor moment, Pei va edificar-la per tal que l’energia (o Chi) hi fluís i arribés al centre del complex. Per això és transparent.

Així mateix va triar una piràmide per diverses raons.

Una, perquè és afí a un dels tresors més preuats del Louvre: una magnífica col·lecció d’art egipci.

Dues, perquè l’ús principal de les piràmides ha estat el de conservar i el Museu guarda importants peces artístiques.

I tres, i potser la més important, perquè la forma piramidal representa l’element foc (dels cinc amb què treballa el fengshui: fusta, foc, terra, metall i aigua). L’edificació on es troba el Louvre presenta formes quadrades i color marró (tot això és element terra). Per a donar vida a aquesta terra res millor que oferir-li l’element que la crea: el foc, la seva “vitamina”.

Algú que sabés de fengshui podria criticar els angles del piràmide apuntant a la resta del Museu. Cal fixar-se, però, en el fet que a la part exterior de cada cantonada hi ha uns brolladors d’aigua. Fan un doble funció. D’una part “refresquen” aquesta terra seca (foc i terra) i, de l’altra, suavitzen aquests angles. 

Finalment, es diu que, si observem el Louvre des de l’aire, veurem com els edificis originals semblen la figura d’una persona ajaguda i com Pei va construir la piràmide al punt equival·lent del seu tercer txacra o plexe solar, un dels centres d’energia principals del nostre organisme.

Si l’edifici del Bank of China tenia algun punt a millorar, sembla que la piràmide del Louvre es troba més ben resolta.

Article relacionat: El fengshui i Donald Trump

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada