En termes històrics, aquest aspecte més popular de l’astrologia xinesa és relativament recent i s’incorpora entre principis i mitjans del segle XX. Als escrits clàssics de fa més de 2.000 anys es fa servir una altra nomenclatura.
Els estudiosos del tema apunten que, en origen, els dotze animals corresponien a tòtems de diferents tribus. El fet de parlar d’aquests animals en concret va més enllà dels límits de la Xina i arriba fins a Mongòlia, Sibèria, Turquia i l’Iran.
L’única coincidència amb l’horòscop occidental és que en tots dos hi ha un bou. Si bé aquest equival a una franja d’estrelles per la qual es desplacen el sol, la lluna i els planetes, el xinès s’assembla a una mena de calendari.
Té a veure amb hores, estacions i constel·lacions. Així, com que els rossegadors acostumen a estar més actius a la nit, la Rata representa activitat i també la nit. El Bou correspon al mes en què aquests animals ajudaven a llaurar els camps. El Tigre representa el moment en què comença l’any nou i sembla ser el que compta amb més autoritat per a presidir-lo. El Drac i la Serp tenen a veure amb les constel·lacions que es poden veure als mesos d’abril i maig respectivament.
Més articles sobre astrologia xinesa, en aquest enllaç.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada